Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Les Benjamins ile HUGO’nun Sınırları Aşan Ortak Koleksiyonu

Les Benjamins ile HUGO’nun Sınırları Aşan Ortak Koleksiyonu

Tarihi 1920’lere uzanan Alman moda markası HUGO, Türkiye’nin globalde en çok dikkat çeken markalarından olan Les Benjamins ile anlamlı bir işbirliğine imza atıyor.

Almanya’nın en prestijli hazır giyim markalarından HUGO, köklü tarihinde ilk defa globalde bir marka ile ortak koleksiyona imza atıyor ve bu marka ise sokak modasının heyecan verici ismi İstanbul merkezli Les Benjamins oluyor. 

Koleksiyonun İlhamı Kültürlerarası Diyalog

Kendisi de Almanya’ya misafir işçi olarak yerleşen bir ailenin çocuğu olan Les Benjamins kurucusu ve tasarımcı Bünyamin Aydın’ın fikri ile ortaya çıkan proje, iki başarılı markanın tasarım vizyonlarını birleştirmenin ötesinde aynı zamanda kültürlerarası bir bağlantı da kuruyor. İlhamını 60’lı yıllarda Almanya’ya göç eden misafir işçilerden ve onların Alman toplumuna katkılarından alan kapsül koleksiyon toplamda 18 tane cinsiyet nötr görünüm içeriyor.

Hugo’nun benzersiz zanaatini ve Alman toplumuna etki eden Türk dinamizmini birleştiren kapsül koleksiyon geçtiğimiz günlerde Berlin’in en hip bölgelerinden Kreuzberg’de tanıtıldı. Koleksiyonda en çok dikkat çeken detaylar, iki ülke arasındaki sevginin, birliğin ve güvenin önemini vurgulayan kuğu; göç nedeniyle aileler ve partnerler arasına giren sınırları ve mesafeleri aşan kalıcı sevgiyi simgeleyen işlemeli gül ve ebeveynleri çalışırken boyunlarına astıkları anahtar ile özdeşleşen misafir işçi çocuklarına atıfta bulunan çift anahtar gibi figürler koleksiyonun hikayesini tamamlayan kreatif detaylardan sadece birkaçı.

Görsel: Youtube