Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’nin Bütünsel Sağlık Yaklaşımı

Nike’nin Bütünsel Sağlık Yaklaşımı

Fiziksel ve zihinsel sağlık uygulamalarını bir araya getiren Nike, Training uygulamasının kapsamını genişleterek yola Well Collective olarak devam edeceğini duyurdu.

Bir yanda Twitter gibi sosyal medya platformlarının toksik ortamlarının akıl sağlığımıza zarar verdiğinden şikayet ederken, görünen o ki mobilde kaybettiğimiz akıl sağlığımızı yine mobilde arıyoruz. Deloitte‘a göre dünya çapında mobil ruh sağlığı uygulamalarına yapılan harcama geçtiğimiz yıl itibarıyla 500 milyon dolara ulaşmış durumda. Mental sağlık ve wellness uygulamalarının sayısının 20 bini bulabileceği tahmin ediliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nike (@nike)’in paylaştığı bir gönderi

Nefes tekniklerine odaklanan birkaç mobil uygulamadan ibaretken kısa sürede pandeminin de etkisiyle başlı başına bir sektöre dönüşen zihinsel sağlık uygulamaları, gün içindeki duygu durumunun puanlanarak stres yönetimi gibi yönetilmesi zorlu zihinsel süreçlerin oyunlaştırılması, çevrim içi terapi desteği verilmesi, egzersizlerle motivasyon artırma gibi birden fazla fonksiyonu kapsar hale geldi. Artık hemen her akıllı telefonda bulunan zihinsel sağlık uygulamalarına özellik olarak başka ne eklenebilir derken, Nike‘den game-changer niteliğinde bir hamle geldi.

Nike, yalnızca Google Play üzerinden 10 milyonu aşkın indirilme sayısına sahip olan Nike Training uygulamasının bundan sonra yola fiziksel ve zihinsel sağlık içeriklerini bir araya getiren Nike Well Collective adı ile devam edeceğini duyurdu. Zihinsel sağlık uygulamalarına bütünsel bir yaklaşım getiren Nike, Well Collective platformunun hareket, farkındalık, beslenme, dinlenme ve bağlantı dahil olmak üzere bütünsel zindeliğin beş temel unsurunu kapsayacağını açıkladı. Los Angeles’tan Paris’e, Şanghay’dan Seul’e bini aşkın fitness eğitmeni ile anlaşarak sağlık kadrosunu genişleten marka, aynı zamanda akademisyenler, araştırmacılar, bilim insanları ve yazarlardan oluşan geniş bir kadrodan da destek alacak.

Bu değişiklikle birlikte kapsamı genişleyen Nike Training, Nike Well Collective olurken; ayrı olarak konumlanan Nike Yoga kapanarak Well Collective çatısı altına dahil olacak. Nike bu girişimiyle tüm tüketiciler için sağlıklı yaşam yolculuklarında bir rehber görevi üstlenecek zihin, beden ve yaşam fikirlerini genişletmeyi amaçlıyor. Nike ayrıca lansmanın bir parçası olarak Nike Live mağazalarını Nike Well Collective lokasyonlarına dönüştürecek. Markanın kadın tüketiciler arasında yapılan bir araştırmadan elde edilen iç görüler sonucunda bu yeniden yapılanma kararını aldığı belirtiliyor.

Görseller: Instagram