Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
adidas’ın Viral Olan 150 Metrelik 3 Boyutlu Dev Reklamı

adidas’ın Viral Olan 150 Metrelik 3 Boyutlu Dev Reklamı

Messi'nin Dünya Kupası zaferini kutlamak için 150 metrelik dev bir 3 boyutlu açık hava reklamı yayınlayan adidas, kurgu hayran videosuyla sosyal medyada 250 milyon organik görüntülemeye ulaştı.

adidas, Messi’nin Dünya Kupası zaferini kutlamak amacıyla 150 metre yüksekliğindeki Dubai Frame’de yayınladığı 3 boyutlu açık hava reklam çalışmasıyla 250 milyon organik görüntüleme aldı. Bir otomobilin içinden adidas’ın üç boyutlu reklamını görüntüleyen bir futbol hayranı videosu gibi görünen ve sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede viral olarak milyonlarca görüntülemeye ve etkileşime ulaştı.

Dubai’deki dev reklamda, kupayı kaldıran Messi ve arkadaşlarına adidas’ın yalnızca logo ikonu ve “İmpossible is Nothing” sloganı eşlik etti. Üç boyutlu reklam çalışmasının yer aldığı altı saniyelik kısa kurgu hayran videosu, Instagram, Tiktok ve Twitter’da 160 milyon görüntüleme ile 12,5 milyon etkileşim elde etti. Videonun varyasyonları yalnızca TikTok’ta 23,8 milyon kez izlendi.

@lovindubaiFraming Argentina’s BIGGEST WIN yet, in Dubai! @leomessi – World Cup winner. 🐐♬ original sound – Lovin Dubai

The Drum‘a konuşan adidas Mena Marka İletişimi ve Spor Pazarlaması Direktörü Paul O’Connor, turnuvadan önce aktivasyon planlarını Lionel Messi ve Karim Benzema etrafında oluşturmaya karar verdiklerini belirterek özellikle Benzema için iddialı kampanya çalışmaları hazırladıklarını söyledi. Benzema’nın sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılmayacağının açıklanması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşayan adidas’ın kampanya çalışmalarına dair son ümidi Messi olmuş. Ancak turnuvada Messi’li Arjantin’in Suudi Arabistan’a yenilmesi O’Connor’ın ifadesiyle adidas’a zor anlar yaşatmış.

Turnuvanın hemen öncesinde “İmpossible Rondo” adlı bir video ile 2006, 2010, 2014, 2018 ve 2022 Dünya Kupası organizasyonlarındaki Messi’leri bir araya getiren adidas, hızlı yanıt verebilen bir teknoloji olan CGI sayesinde final için dev boyutlardaki reklam çalışmasını hazırlayabildi. Zira yine O’Connor’ın ifadesiyle Dubai Frame’deki dev açık hava çalışması benzer bir aktivasyonu hazırlamak 6 ila 12 hafta sürebiliyor. TBWA\Worldwide imzalı reklam çalışması, Vertex CGI tarafından CGI teknolojisi kullanılarak Dubai Frame adlı 3 boyutlu reklam panosuna uyarlandı.

Özellikle sinema sektöründe yaygın olarak kullanılan CGI (Computer Generated Imagery), temelde bir  görüntüleme yazılımı kullanarak sabit veya hareketli görsel içerik oluşturma teknolojisi. Vertex CGI, adidas için iki gün içinde reklam çalışmasını dev çerçeveye yerleştirmekle kalmadı. Aynı zamanda bir hayran videosu çekimi kurgulayarak kampanyanın kısa sürede sosyal medyada viral olmasını sağladı. Eğer bu ‘ufak’ hile olmasa kampanya mevcut etkiyi yaratır mıydı bilinmez ancak rakamlara göre adidas’ın kampanyası başarıya ulaşmış görünüyor. Videoyu ve adidas’ın turnuva öncesi Messi için hazırladığı “İmpossible Rondo” çalışmasını aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: TikTok, Youtube