Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuklalı Mural

Kuklalı Mural

Sokak sanatçısı Danaé Brissonnet, Montreal'de bir binanın dışını kaplayan kuklalı muralıyla kente renk kattı.

Mural dünyasında her geçen gün daha da yaratıcı işlerle karşılaşıyoruz. Sanatçılar biçim ve teknik açısından yeni şeyler denemekten kaçınmıyor. Şimdiye kadar GIF’li mural, artırılmış gerçeklikte hareketlenen mural ve karanlıkta görünür olan mural gibi pek çok ilginç işlerle karşılaştık. Danaé Brissonnet ise dev kuklalı muralıyla fark yaratıyor.

Sokak sanatını kuklacılıkla birleştirmek

Fransız-Kanadalı sanatçı Danaé Brissonnet bu muralı, Montreal’de bir binanın köşesine yerleştirmiş. Grotesk ve rengarenk bir canavarın tasvir edildiği muralın bir kısmı çizimle bir kısmı ise 3 boyutlu malzemelerle tasvir edilmiş. Sanatçı; kanatları, kolları, kirpikleri, açılıp kapanan gözleri ve kocaman bir ağzı olan bu kukla canavar için sanat kolektifi Poncili Creacion ile iş birliği yapmış. Poncili Creacion’ın işlerini incelediğinizde kukla biçiminde etkileşimli heykellerde uzmanlaştıklarını görebilirsiniz. Bina, Saint Laurent Bulvarı ve Marie-Anne Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunuyor.

“Sindirim” teması etrafında toplanan devasa iş, bedensel sürecin eğlenceli, mecazi bir yorumu. Brissonnet, Instagram’da şu açıklamalara yer vermiş.: “Bugünlerde kendimi nasıl beslediğimi keşfetmekle ilgileniyorum… Kimi ve neyi içime aldığımı… (Canavar) Dışarıdan sevimli ve davetkar görünüyor, ancak evine kimin girebileceğine karar verecek kendini vahşice koruyacak.”,

Muralın yalnızca çizim haliyle dahi çok iyi olduğunu görebilirsiniz. Çizgilerle yaratılan flora ve fauna, canavarı harika bir şekilde tamamlıyor. Çizimler 2 hafta, kuklaların yapımı ise 1 hafta sürmüş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@danae_brisso’in paylaştığı bir gönderi

Muralın bir diğer parçası ise çatının üzerinden izleyiciye bakan şeytan boynuzlu karakter. Kolları ve kutu gibi kafası sürekli hareket halinde. Bu hareketleri, arka planda onu yöneten kuklacılar yaratıyor.

Sanatçı, canavar karakteri hakkında şu açıklamalara da yer vermiş: “Sarı gözleri, yüzünün ortasına yerleştirilmiş ekinezya çiçeği ile taçlandırıldı. Bu bağışıklık sistemi için gerçekten özel bir çiçek, umudun ve gücün sembolü.”

Sanatçının diğer projelerine buradan ve şuradan göz atabilirsiniz.

Mural sesli kayıtlarla ölümsüzleştirilmiş. Murala eşlik eden müzikler, Lord Blobbie ve Zeneli Codel imzasını taşıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@danae_brisso’in paylaştığı bir gönderi

kuklalı mural kuklalı mural kuklalı mural

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

@danae_brisso’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram