Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eller Serbest Teknolojisinin Doğuşuna İlham Olan Turuncu Parmaklar [SXSW 2022]

Eller Serbest Teknolojisinin Doğuşuna İlham Olan Turuncu Parmaklar [SXSW 2022]

Cheetos, reklam filmiyle eller serbest teknolojine ilham olduğunu iddia ederken SXSW 2022’de ziyaretçilerin turuncu parmaklarıyla hiçbir yere dokunmadan gezebileceği interaktif bir deneyim sunuyor.

Parmaklardaki turuncu izler Frito-Lay markası Cheetos severlerin tanıdık olduğu bir şey. Marka da Cheetos yiyenlerin parmaklarında kalan bu izi reklamlarında sık sık kullanıyor. Hatta parmakta kalan bu izlere bir isim dahi koyuyor. “Cheetle” terimi bu turuncu tozlarla kaplı parmaklara verilen isim. 2020’deki Super Bowl etkinliğinde 90’ların popüler parçası U Can’t Touch This ile eğlenceli bir kampanyaya imza atan hemen ardından bir sene sonra yine Super Bowl’da boy gösterip turuncu parmakların yakayı nasıl ele verebileceğini yine keyifli bir işle gösteren Cheetos, Hands Free reklam filmiyle bu sefer teknolojik gelişmelere gönderme yapıyor.

Her icatın arkasındaki parmaklar

Otomatik kapılar, robot süpürgeler, yüz tanıma kilidine sahip akıllı telefonlar ya da otonom araçlar. Bu teknolojilerin arkasında Cheetos’lu parmaklar olabilir mi? Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanan Biscuit Filmworks yönetmeni Aaron Stoller imzalı film, eller serbest teknolojisinin ortaya çıkış sürecinde turuncu parmaklar olabileceğini ima ediyor.

Hiç kimse kumandasına, telefonuna, otomobil direksiyonuna ya da elbisesine bu turuncu izi bulaştırmak istemez. Ancak bazı durumlarda elleri kullanmadan işleri halletmek mümkün olmayabilir. Her şeyin yavaş yavaş otonomlaştığı, sesli asistanlarla gündelik hayatın daha kolaylaştığı çağımızda Cheetos’lu parmakları kullanmadan da bazı işleri halletmek mümkün. Marka da işte bu noktada eğer elle serbest ise bu noktada Cheetos’a özgü bir durum olabilir mesajını veriyor.

Cheetos, interaktif evi ile SXSW’te

Cheetos, bu reklam filmini deneyimsel olarak hayata geçirmek için etkileşimli bir deneyim de sunuyor. Eller serbest teknolojisi ile inovasyonu, kültürü ve yemeği bir araya getirerek kampanyasını Teksas’ın başkenti Austin’de düzenlenen en büyük dijital inovasyon etkinliği SXSW 2022’ye de taşıyor.

hands-free

Hands-Free House adı verilen aktivasyon alanında sesle kontrol edilebilen teknolojik aletlerin, otonom ürünlerin ilham kaynağının “Cheetle” olabileceği esprili bir şekilde vurgulanacak. Hiçbir yere dokunmadan ev içinde gezintiye çıkabilecek ziyaretçiler bu esnada Cheetos’larının tadını çıkarabilecek. İnteraktif ev 3 gün boyunca ziyaretçileri ağırlayacak. Marka, 2018 yılından bu yana ilk defa SXSW’te sahne alacak.

Festivalde düzenlenen yüz yüze deneyim sona erdiğinde Cheetos bu deneyimi çevrim içi olarak da sunacak. Evi şahsen ziyaret edemeyecek olan kişiler Hands-Free House’un dijital versiyonunda gezintiye çıkabilecek ve 360 derece görüşle sanal olarak keşif yapabilecek. Çeşitli ipuçlarıyla elle serbest teknolojisine sahip evlerde ne gibi özelliklerin bulunması gerektiğini öğrenebilecek.

Künye

Müşteri: Frito-Lay/Cheetos
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
Yaratıcı Yönetmen: Stefan Copiz, Eamonn Dixon
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Fabio Santoro
Kıdemli Metin Yazarı: Pedro Furtado
İdari Yapımcı: Sara Ward
Producer: Charlotte McConnell
Prodüksiyon Şirketi: Biscuit Filmworks
Yönetmen: Aaron Stoller
Partner / Managing Director: Shawn Lacy
İdari Yapımcı: Holly Vega
DOP: Jody Lee Lipes
Prodüksiyon Tasarımı: Jeremy MacFarlane
Kurgu: Arcade

Görsel: YouTube, Muse by Clio