Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cips Sevenler İçin Parmak Yıkama Makinesi 

Cips Sevenler İçin Parmak Yıkama Makinesi 

"Lay's Washing Finger Machine" cipsli parmakları temizlemek için tasarlanan minik bir parmak yıkama makinesi.

Cips söz konusuysa parmakların yağlanması kaçınılmaz. Frito-Lay, bu tespiti şimdiye kadar Cheetos’un ve Doritos’un reklam kampanyalarında en yaratıcı şekilde işledi. Örneğin Doritos için havlu ambalajlar hazırladı. Bir Cheetos kampanyasında ise müşterilerine, “Cheetos yiyorsan ellerin kirli olacağından tüm işlerden kaytarabilirsin” mesajını verdi. Bir başka Cheetos, kampanyasında ise eller serbest teknolojine cipsin ilham verdiğini öne sürdü. Hatta SXSW 2022 için ziyaretçilerin turuncu parmaklarıyla hiçbir yere dokunmadan gezebileceği interaktif bir deneyim alanı hazırladı. Bu defa ise kirli parmak durumunu Lay’s Washing Finger Machine ile Lay’s’in kampanyasına taşıyor.

Mikro çamaşır makinesi görünümünde

Lay’s için hazırlanan parmak yıkama makinesi, minyatür bir çamaşır makinesine benziyor. Tasarımı cips ambalajı ile benzerlikler taşıyor. Makine, 15,24 x 10,92 cm boyutunda ve USB-C bağlantı noktasına sahip. Parmağınızı algıladığında, sterilize etmek için üzerine atomize alkol püskürtüyor. Temizleme sıvısı, makinenin altındaki yeniden doldurulabilir bir haznede bulunuyor.

DesignTAXI’nin haberine göre kampanya Tayvan’da yaratılmış ve reklamları Japonya’da da yayınlanıyor. Ürün gerçek, ancak sadece beş tanesi satışa sunulmuş. 21.000 Tayvan doları (yaklaşık 697 ABD doları) gibi anlaşılmaz derecede abartılı bir fiyata sahip.

Lay's Washing Finger Machine

 

Görsel: Lay’s Tayvan