Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Eli Cheetos’lu Olanların Yaşamı

Bir Eli Cheetos’lu Olanların Yaşamı

Cheetos, cips yerken tek elle iş yapma geleneğini "The Other Hand" isimli esprili bir kampanyayla kucaklıyor.

“The Other Hand” (Diğer El) kampanyasında, insanların %99’unun baskın elleriyle cips yediği gerçeğinden hareket edilmiş. Bu durum insanları, cips yedikleri sırada yaptıkları şeyleri baskın olmayan elleriyle yapmaya itiyor. Kampanya, milyonlarca insanda bulunan bu evrensel eğilimi, mizahla karışık bir şekilde onurlandırıyor. Mizahın üretildiği kaynak da tabii ki baskın olmayan elle yapılan kötü, hatalı ve absürt işler.

Kampanya, Goodby Silverstein & Partners imzasını taşıyor. Baskın olmayan el teması etrafında hazırlanan oldukça yaratıcı açık hava reklamlarının yanı sıra farklı espriler içeren aşağıdaki reklam filmi ve New York Times’ta yayınlanan yazım hatalarıyla dolu bir ilan da kampanyanın parçası. Çizerler, kaligraflar, metin yazarları, plastik cerrahlar, maç izleyenler, sporcular, pastacılar ve sürücüler üzerinden türetilmiş türlü türlü espriyle kaşılaşıyorsunuz. Kampanya kapsamında, Cheetos tutkunlarını kendi Diğer El deneyimlerini paylaşmaya teşvik eden bir sosyal medya çalışması da yapılmış.

Cipslerinden ayrılmamak için her şeyi yapan insanlar

PepsiCo’nun Kuzey Amerika bölgesi pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Tina Mahal kampanyayı şöyle açıklıyor: “Cheetos hayranları, işleri halletmeleri gerektiği anlarda parmaklarının o sevilen turuncu Cheetle tozuyla kaplı olduğu hissini biliyorlar. Cheetos poşetini bırakmak yerine, ‘Diğer Ellerini’ kullanmayı deniyorlar ve işler genellikle komik bir şekilde ‘yanlış’ gidiyor. Bu kampanya, favori atıştırmalıkları için her şeyi yapacak olan hayranlara bir övgü niteliğinde. Bu kampanyayla dünyaya ‘Diğer Eli’ kullanmanın ve bundan doğacak karışıklığı kabullenmenin sorun olmadığını gösteriyoruz.”

Cheetos’un “cipsli eller” teması etrafında kurgulanan diğer kampanyalarına buradan göz atabilirsiniz. PepsiCo çatısı altındaki Frito-Lay, bir diğer markası olan Doritos için de “cipsli eller” temalı kampanyalar yapıyor. Örneğin el bezi işlevi gören şu Doritos ambalajları bu kampanyalardan biriydi.

NBA yıldızı Jamal Murray’nin rol aldığı bir film de yayınlanmış:

Görsel: Cheetos