Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ağır Çekimde Uçan Güvelerin Büyüleyici Dansı

Ağır Çekimde Uçan Güvelerin Büyüleyici Dansı

Minik canlıların olağandışı hareketlerini incelemek için ağır çekim videolar çeken Dr. Adrian Smith, uçan minik güvelerin etkileyici sahnelerini paylaşıyor.

Ağır çekim videolarla kısacık bir anda ne denli büyüleyici değişimler olduğunu yakalamak mümkün. Özellikle Apple’ın telefonlarının kameralarının ne denli başarılı olduğunu göstermek için sunduğu Experiment serisinde ağır çekimin büyüleyici yönlerine şahit oluyoruz. Bir profesör de dünyayı farklı bir şekilde görmemize olaylara ya da canlılara yeni bir bakış açısıyla bakmamıza imkan tanıyan bu özelliği hem kendi merakı hem de araştırmaları için kullanıyor.

Minik ayaklarıyla zıplayan ve kanat çırpan rengarenk güveler

Dr. Adrian Smith, doğadaki minik canlıların hareketlerini incelemek için ağır çekim özelliğinden faydalanıyor. Çalışmaları için veri toplarken aynı zamanda büyüleyici sahneler yakalıyor. Uçan böceklerin etkileyici ağır çekim görüntülerini kayıt altına alan Smith, bu sefer 7 farklı güve türünü yerden yükselirken çekiyor. Bir makro lens ile saniyede 6.000 kare hızında çekilen görüntülerde güvelerin tüylerindeki, minik bacaklarındaki ve rengarenk kanatlarındaki en ufak değişim kayda alınabiliyor. Dr. Adrian Smith de böylesine yavaş çekimde normalde insan gözünün görmeyeceği tüm detayları yakalamış oluyor.

Çekimleri 5 günde tamamlanan ağır çekim videoları seslendiren Smith, anlatımıyla her güveye dair bilgileri de paylaşıyor. 7 farklı güvenin türlerine ise videonun açıklamasında yer veriliyor.

Evrimsel biyoloji ve davranış bilimi üzerine çalışmalar yürüten Adrian Smith, hayvan davranışları ve iletişiminde uzmanlaşmış. North Carolina Eyalet Üniversitesi’ndeki profesörlüğünün yanı sıra Ant Lab isimli Youtube kanalında böceklere ve küçük sürüngenlere dair pek çok bilgi ve video paylaşıyor. Bu minik canlılar hakkında genel geçer bilgiler yerine onların daha garip yanlarını gözler önüne seriyor. Dr. Adrian Smith’in Instagram ve Twitter hesabında da minik canlılarla ilgili çeşitli görseller ve videolar bulabilirsiniz.

Görsel: Twitter,