Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nişantaşı Sokaklarında Neşeli Detaylar

Nişantaşı Sokaklarında Neşeli Detaylar

Levi’s ve Onaranlar Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen projede kullanılmayan kot pantolonlar ileri dönüştürülüyor.

“Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” hedefini odağına olan Onaranlar Kulübü sürdürülebilir bir kent ve yaşam için katılımcılığa destek veren bir sosyal girişim olarak faaliyet gösteriyor. Onarma, üretme ve paylaşma odağında çevreyle diyalog kuran yaratıcı projeler geliştiriyor. Geçtiğimiz yıl Nike ve Kadıköy Belediyesi iş birliği ile Kalamış Parkı’nda kolektif bir dönüşüm projesini hayata geçiren gönüllülük kulübü, sürdürülebilir bir kent ve yaşam için bu sefer güçlerini Levi’s ile birleştiriyor. İleri dönüştürülen kot pantolonlar Onaranlar Kulübü’nün sıra dışı hack’leme ögelerinin bir parçası olurken diğer kısımda hayal gücünün ön planda olduğu, farklı popüler kültür figürlerine atıfta bulunan eserler ortaya çıkıyor.

onaranlar kulübü

Sürdürülebilir kamusal alan anlayışı konusunda farkındalık yaratan sokak müdahaleleri

Ülkenin dört bir yanından bağışlanan ve artık kullanılmayan kot pantolonlar ileri dönüştürülerek Onaranlar Kulübü’nün sıra dışı hack’leme ögelerinin bir parçası oluyor. Dönüştürülen kot pantolonlar şehrin en dikkat çekici noktalarında yer alan, atıl durumda bulunan kent mobilyalarına yaratıcı bir tasarımlarla uygulanıyor.

Atık malzemeler gönüllü katılımcıların desteği ve 3dörtgen’in 3 boyutlu baskılarıyla birleşiyor. Proje için bağışlanan pantolonlar Nişantaşı sokaklarında atıl durumda bulunan doğal gaz kutularından demir direklere ve beton mantarlarına kadar farklı noktalarda ileri dönüşüm ürünü olarak ortaya çıkıyor ve İstanbul sokaklarına ekleniyor.

Kolektif bir bilinç yaratmayı amaçlayan proje, Sürdürülebilir Kent Hackleme Atölyesi’ne katılan gönüllülerin de desteği sayesinde başarıyla sona eriyor. Atölyenin tüm detayları ve projenin gelişim süreci ise Onaranlar Kulübü’nün Instagram hesabında “öne çıkanlar” bölümünde izlenebiliyor.

onaranlar kulübü onaranlar kulübü onaranlar kulübü onaranlar kulübü

Görsel: Instagram, Onaranlar Kulübü