Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Klasik Müziğe Çizgi Filmlerden Aşina Olmak

Klasik Müziğe Çizgi Filmlerden Aşina Olmak

Karikatür sanatçısı Vincent Alexander, çizgi filmlerde yer alan klasik müzikleri Twitter zincirinde bir araya getirdi.

Sessiz filmlerin başlangıcından bu yana önemli bir yer kaplayan klasik müzikler animasyonlar için de vazgeçilmeyen bir yer edinmiştir. Hepimizin çocukluğuna etki eden çizgi filmlerde de özellikle kaçma kovalama sahnelerinde, yüksek enerjili sahnelerde ve şakalarda klasik müziklerle oldukça karşılaştık. Disney ve Warner Bros. çizgi filmlerini izleyenlerin aşina olduğu bu müzikler zamanında pek çok insanın klasik müzikle tanışmasına vesile oldu. Diyalogun olmadığı çizgi filmlerde duyguyu aktaran ve hikayeyi derinleştiren klasik müzikler karakterlerin senkronize hareketleriyle büyüleyici sonuçlar ortaya çıkarıyordu.

Bugs Bunny piyanonun başında

Karikatür sanatçısı Vincent Alexander çocukluğu Bugs Bunny, Tom ve Jerry, Road Runner, Mickey Mouse, Pembe Panter izleyerek geçirmiş bir nesil için hatıraları canlandıracak bir derlemeyle karşımıza geliyor. Animasyon, stop-motion animasyon ve karakter tasarımları gerçekleştiren sanatçı 40 tweet’lik Twitter zinciriyle geçmişe bir yolculuğa çıkarıyor. Alexander her müzik örneğiyle birlikte Disney’den Warner Bros.’a, Universal Studios’tan Paramount Pictures’a kadar farklı stüdyolardan çıkmış filmlerden kesitler sunuyor.

Paylaşıldıktan kısa bir süre sonra viral olan Twitter zincirinde mutlaka bir kere izlemiş olduğunuz bir çizgi film sahnesine denk geleceksiniz. İzlerken nostalji yapacağınız ve klasik müzik denizinde bir dalışa çıkacağınız zincirin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter