Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Motosiklet Tutkusuna Güvenli Bir Alternatif Olarak Nimbus

Motosiklet Tutkusuna Güvenli Bir Alternatif Olarak Nimbus

Nimbus 2022'de piyasaya süreceği aynı adlı elektrikli aracıyla, motosiklete alternatif güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Motosiklet sahibi olmak isteyip de güvenlik endişeleri nedeniyle bu tutkusunu erteleyenlerden ya da vazgeçenlerden misiniz? Daha güvenli bir sürüş vadetmekle kalmayıp hava koşullarındaki elverişsizliklerden de koruyan tasarımıyla Nimbus ilginizi çekebilir. Bu elektrikli kişisel ulaşım aracı elbette bir motosiklet değil. Kendisi üç tekerli, tamamen kapalı bir araç. Bir motosiklet kadar havalı olan tasarımıyla ve güvenlik önlemleriyle, daha önce yer verdiğimiz LEF ve PodRide gibi kapalı kişisel ulaşım araçlarından farklı bir yerde konumlandırıyor kendini.

Nimbus motosiklet gibi atik ve havalı, üstelik motosikletten daha güvenli

Toyota’nın güvenli şehir araçları olarak tanıttığı i-Road konseptini çağrıştıran Nimbus şu anda prototip aşamasında. Çalışır durumda olan prototip, Michigan merkezli aynı adlı startup tarafından geliştiriliyor. İki kapılı araç, bir sürücü ve arkasında da 1 yolcu olmak üzere 2 kişiyi taşıyabiliyor. Termoplastik bir kabukla birleştirilmiş çelik/alüminyum gövdeye sahip.

nimbus

91 inç (2,3 m) uzunluğu ve 32 inç (0,8 m) genişliği ile araç bir motosiklet gibi çevik. Ayrıca yasal olarak da motosiklet için belirlenmiş park yerlerini kullanabilecek standartlarda tasarlanmış. Yine de şirket, belirli şehirlerde sadece Nimbus’a özel park alanları sunmayı planlıyor.

İki ön tekeri eğildiği için, dönüşlerde tıpkı bir motosiklet gibi eğilebiliyor. Bu, hem yol tutuşunu iyileştiriyor hem de devrilme ihtimalini azaltıyor. Kötü tasarlanmış üç tekerli araçlarda devrilme olasılığı yüksek olduğundan Nimbus bu özelliğiyle de rakipleri arasından sıyrılıyor. Araç, saatte 80 km hız yapabiliyor. Diğer teknik özelliklerini de aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Nimbus’un sahip olması planlanan güvenlik özellikleri arasında; üç hava yastığı (bir ön, iki yan cephede), otomatik acil frenleme, şeritten ayrılma uyarısı, ABS ve çekiş kontrolü yer alıyor. Opsiyonel ekstralar arasında klima, Bluetooth hoparlörler ve dokunmatik ekranlı bir kontrol paneli sıralanmış.

Şirket, 6.420 dolar olmasını planladıkları taban fiyat için yatırılacak iade edilebilir depozitleri şimdiden kabul etmeye başlamış. Aylık 99 dolar’dan başlayan kiralama paketleri de sunacaklar. ABD, Avrupa ve Latin Amerika için teslimatların 2022’nin ortalarında ve sonlarında gerçekleşmesi bekleniyor. Asya teslimatları ise 2023 yılını bulacak.

Görsel: Nimbus