Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2020’yi Anlatan Tweet’ler Açık Hava Kampanyasına Dönüştü

2020’yi Anlatan Tweet’ler Açık Hava Kampanyasına Dönüştü

Twitter 2020'ye dair en popüler tweet'leri açık hava kampanyasına dönüştürerek bu yıla veda ediyor.

Kullanıcı içerikleri ve verilerini yıl sonunda açık hava kampanyasına dönüştürmek, Spotify’ın kampanyalarından aşina olduğumuz bir strateji. Ortaya bol mizahlı işlerin çıkması da kaçınılmaz oluyor bu yaklaşımla. Platform, komik isimli çalma listelerini ve kullanıcıların gülümseten davranışlarını – Sevgililer Günü’de 42 defa Sorry adlı parçayı dinlemek gibi – tıpkı bir küratör edasıyla derlemiş ve yeni yıl kampanyası olarak açık hava panolarında sergilemişti. Bu yıl ise benzer bir yaklaşım Twitter’dan geldi. Twitter hayatlarımızı kökünden değiştiren 2020’ye dair en popüler tweetleri derleyerek bir açık hava kampanyası yarattı.

Twitter 2020’nin bitişini mizahla kutluyor

Twitter bu yeni yıl kampanyasını başta New York olmak üzere Los Angeles, Philadelphia, San Francisco ve Oakland’da hayata geçirdi. Ayrıca platform, kampanyaya dair fotoğrafları kendi hesabında da paylaştı. Kampanya herhangi bir ajansla değil Twitter’ın kurum içi hazırladığı bir iş.

Tweet’lerin odak noktasını 2020’ye duyulan nefret ve gelecek yılın nasıl geçeceğine dair endişeler oluşturuyor. En popüler olanlar arasında “Tanıtım filmini görmeden 2021’e girmiyorum”, “2021’i kabul etmek için kullanım koşullarını ve şartları görmem gerekiyor”, “2020 kenara çek, ben yürüyeceğim”, “2020 bir insan olsaydı, benim eski sevgilim olurdu” gibi tweet’ler yer alıyor.

Görsel: Twitter