Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balkonlu ve Güneş Enerjili Karavan

Balkonlu ve Güneş Enerjili Karavan

Living Vehicle 2021, pandemi süresince daha güvenli ve doğayla iç içe bir yaşam sürmek isteyenler için küçük ev benzeri bir konaklama imkanı sunuyor.

Karavan pandemiyle birlikte en çok ilgi görmeye başlayan yaşam biçimlerinden. Son yıllarda karavan, tekne, çadır ve bisiklet tutkusunu harmanlayan onlarca hibrit tasarım da sanki bu döneme hazırlık yapıyormuşçasına sık rastladığımız şeylerdi. Özellikle de kent hayatına artık katlanamayan, çevreye duyarlı insanların tercihi idi bunlar. Pandemiyle birlikte bu tür ulaşım ve konaklama araçları biraz daha ana akım haline geldi. Şimdi bu talebe karşılık olarak tasarlanmış Living Vehicle 2021 var karşımızda.

Karavandan öte bir küçük ev

Aslında Living Vehicle karavan yaşamını konforlu kent yaşamına tercih eden duyarlı bünyeleri rahatsız edecek – kendimden biliyorum – denli lüks bir araç. Yani bugün içine düştüğümüz iklim krizine karşı daha sade bir yaşamı savunurken bu kadar lüks bir ürüne ne gerek var? Elektrikli bisikletin arkasına şöyle bir bisiklet karavanı takıp yollara dökülmek açıkçası pek çoğumuzu daha çok mutlu eder diye düşünüyorum. Öte yandan Living Vehicle’ın aslında uzun süreli konaklama yapacaklar için bir küçük ev alternatifi olduğunu da düşünebiliriz. O halde gelin hep birlikte bu karavanın özelliklerine yakından bakalım.

Living Vehicle, 2021 modeli için konut tarzı römorklarında en büyük kapasiteli lityum iyon güç sistemini sunmak için Volta Power Systems ile ortaklık kurmuş. Bu sayede kullanıcı karavan parklarından kaçınarak ve istediği yerde konaklayarak daha izole bir yaşam sürebiliyor.

Uzaktan çalışanlar için konforlu bir ofis

Bu yeni karavan 229.995 dolardan başlayan fiyatlarla 2021’de piyasaya sürülecek. Şimdiden ön sipariş vermek mümkün. Lüks bir karavanın sahip olabileceği en yüksek kapasiteli elektrik gücü yedeklemesine sahip olacak ve ayrıca ek güç için çatı üstü güneş panelleri ile birlikte 3 farklı versiyonda sunulacak. Bunlardan biri, 3.080 watt’a kadar güneş enerjisi ve 47.600 watt saatlik normal enerji sunan Pro modeli. 9.000 watt-saat enerji kapasitesi ve 1.320 watt güneş enerjisi sunan Core ile 2.640 watt güneş enerjisi ve 24.000 watt-saat enerji depolama imkan sunan Max da diğer 2 model. Kullanıcılar, elektrikli bisikletler ve akıllı cihazlar dahil tüm elektrikli araçlarını doğrudan römorktan şarj edebilecek. Bu anlamda salgın nedeniyle uzaktan çalışan ve cihazlarını şarj etmek zorunda olanlar için ideal bir ofis ortamı sunuyor.

Living Vehicle 2021, farklı araziler ve ortamlar için özelleştirilebiliyor. Dört kişinin konaklayabileceği kadar geniş bir hacmi var. Yatak odasında çift kişilik yatak bulunuyor. Ayrıca altı kişilik kapalı yemek alanı, geceleri çift kişilik yatağa dönüşebiliyor. Tam boy güneş enerjili buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi, kliması ve bol miktarda saklama alanı bulunan geniş bir mutfağa sahip. Daha lüks talepler için, spa ve açık hava duşu dahil etme seçeneği sunulmuş.

Living Vehicle 2021 Living Vehicle 2021 Living Vehicle 2021

Görsel: Living Vehicle