Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Mr. Besk

Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Mr. Besk

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serimizin on birinci konuğu Mr. Besk ile işlerini, pandemi sürecini ve sonrasını konuştuk.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 zamanı bir araya gelemediğimiz için bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Evdeki Yaratıcıların on birinci konuğu Mr. Besk

Evdeki Yaratıcılar serisinin on birinci konuğu graffiti sanatçısı Mr. Besk oldu. Mr. Besk ile salgın döneminde uğraştığı işler, karantina zamanı ve sonrasındaki üretim süreci gibi konular üzerine bir sohbet gerçekleştirdik. Sohbetin başlarında Mr. Besk’in resim yapmaya başlama süreci ve eğitim geçmişiyle ilgili bir konuşma gerçekleşti.

Mr. Besk sanata yönelmesinde eğitimin öneminden bahsediyor. Belirli hocalarının desteği sayesinde nasıl resim çizmeye ve oradan graffitiye geçtiğine değiniyor. Lise döneminde güzel sanatlar lisesindeyken tesadüf eseri graffiti çizmeye başlıyor. Arkadaş ortamında başlayan bu girişim İstanbul’a üniversite için geldiğinde gelişiyor ve ilerliyor. Bu sırada eserlerini de satmaya başlıyor ve yaptığı işler aynı zamanda geçim kaynağı oluyor. Arka planda yer alan eserlerinden birini de canlı yayında detaylı olarak gösteriyor. Halıları ve çinileri kanvasın üzerine nasıl uyguladığını anlatıyor.

Made in Turkey albüm kapağı süreci

Programın ilerleyen kısımlarında Türk rap sanatçısı Ezhel ve Türk-Hollandalı rap sanatçısı Murda’nın Made in Turkey albüm kapağı hazırlıklarının nasıl yapıldığı konuşuluyor. Mr. Besk kapağın tasarlanma sürecini anlatıyor. Dijital bir kapak hazırlamak yerine kendi tarzına uygun bir şekilde ilerliyor ve bir eser ortaya çıkarıyor. Graffiti sanatçısı vermek istediği mesajı net bir şekilde anlattığı için bu eseri en beğendiği işler arasına koyuyor.

16 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen yayın yaklaşık 50 dakika sürdü. Yayının son kısmında izleyicilerden gelen sorular da cevaplandı. Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından gerçekleştirilen yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram