Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zomato’dan Çalışanlarına Regl İzni

Zomato’dan Çalışanlarına Regl İzni

Hindistan merkezli gıda tedarik şirketlerinden Zomato, Türkiye dahil faaliyette olduğu tüm ülkelerde regl izni dönemi başlattı.

Dünyanın en büyük tedarik şirketlerinden biri olan Zomato kadın çalışanlarına yıl içerisinde kullanmak üzere regl izni vereceğini açıkladı. Daha kapsayıcı bir kültür oluşturmak ve adet dönemi konusunda yaratılan algıyı yıkmak amacıyla 5 binden fazla çalışanı için ücretli izin vereceklerini duyurdu.

Çalışanlara 10 günlük izin

Şirket çalışanlarına bir yıl içerisinde kullanabilecekleri 10 günlük regl izni verecek. Bir yıl içerisinde yaklaşık 14 defa regl olan kadınlara bu döngülerden bazılarının haftasonuna denk geleceği hesaplanarak yıl boyunca kullanabilecekleri 10 günlük ücretli izin hakkı tanındı. Bu sayede çalışanlar her adet dönemi bir günlük izin kullanabilecek. Çalışanların menstürasyon dönemi sebebiyle fizyolojik veya psikolojik olarak kötü hissedebileceğini ve bu iznin onların doğal hakkı olduğu vurgulandı.

View this post on Instagram

#gururduyuyoruz #zomatotr

A post shared by Zomato Türkiye (@zomatotr) on

Zomato CEO’su Deepinder Goyal çalışanlarının regl izni konusunda kendilerini sıkıntıya sokmamaları gerektiğini vurgularken gün içerisinde izinli olduklarını çekinmeden e-postalarda belirtebileceklerini söyledi. Goyal bu duyuru ile birlikte çalışanlarına ufak bir uyarıda da bulundu. Regl izninin sorumlu oldukları işlerden sıyrılmak için kullanılmaması konusunda uyarı yaptı.

Zomato Türkiye Genel Müdürü Cankut Aydın yaptığı paylaşımla birlikte Türkiye dahil faaliyette oldukları ülkelerde tüm kadın (transgender dahil) çalışanları için adet izni uygulamasını başlattıklarını söyledi. Bu açıklamayla birlikte Türkiye dahil tüm dünyadaki Zomato ofislerinde geçerli olan diğer uygulamalara da değindi.

Zomato’da regl izni uygulamasının yanı sıra çalışanların kadın, erkek, eşcinsel, transgender ferketmeksizin 6 aylık ücretli doğum izni hakkı bulunuyor. Doğan her bebek için 1000 dolar aile desteği sağlanıyor.

Görsel: Zomato