Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
39. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

39. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması’na Başvurular Başladı

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından düzenlenecek olan 39. Grafik Tasarım Sergisi Yarışması'na erken katılım için son tarih 7 Ağustos, son katılım ise 4 Eylül.

Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) tarafından her yıl düzenlenen Grafik Tasarım Sergisi, yılın en iyi işlerini seçerek ödüllendiriyor. 1981 yılından bu yana düzenlenen etkinlik yarışma ve sergi konseptlerini iç içe geçirerek yarışmanın kazananları için de görünürlük sağlıyor.

Sergi bu yıl çevrimiçi gerçekleşecek

Türkiye’de grafik tasarıma ilişkin ciddi bir bellek oluşturan sergi bu yıl ilk kez çevrimiçi gerçekleşiyor. Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergide Grafik Tasarım Ödüllerinin yanı sıra pek çok özel ödül de Kasım ayında düzenlenecek bir çevrimiçi yayınla sahibini bulacak. Bigumigu olarak basın sponsorları arasında yer aldığımız sergiye erken katılım için son gün 7 Ağustos; son katılım tarihi ise 4 Eylül 2020 olarak belirlendi.

Kasım ayında başlayacak sergi Türkiye çapında geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor. Bu yıl itibarıyla Yazı Karakteri Tasarımı kategorisi de “Başlık/Display Typeface” ve “Metin/Text Typeface” olarak iki ayrı kategoriye ayrıldı. Grafik tasarımcılar yeni eklenen kategori Yönlendirme Tasarımı dahil 24 kategoride başvuru yapılabiliyor.

Bu yıl yarışmanın seçici kurulunda Başar Bellisan, Can Dağlı, Emrah Yücel, Esen Karol, Ozan Akkoyun, Ömer Durmaz ve Zeynep Orbay; Öğrenci Projeleri seçici kurulunda ise Handan Tepe, Selin Estroti ve Turgut Erentürk yer alıyor. GMK Özel Ödülleri seçici kurulu Ayşe Barın Arıbaş ve Cahit Çetinsu’dan oluşuyor.

Geçtiğimiz yılki yarışmada Kurumsal Kimlik, Hareketli Görüntü, Tanıtım Eşyası Üzeri Grafik Tasarım olmak üzere üç kategoride En İyi Ödülü, pek çok kategoride de başarı ödülü kazanan Önder Sakıp Dündar, 39. Grafik Tasarım Sergisi’nin görsel kimlik tasarımı gerçekleştirdi.

Grafik tasarımcılar GMK üyesi olma koşulu aranmaksızın işleriyle sergiye başvurabiliyor. Detaylı bilgi ve başvuru için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel: GMK