Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Resim Farklı Instagram Kullanıcılarının Tuhaf Hatıralarından Oluşuyor

Bu Resim Farklı Instagram Kullanıcılarının Tuhaf Hatıralarından Oluşuyor

Marija Tiurina "The Lockdown Project" adlı sulu boya çalışmasında, karantina döneminde Instagram kullanıcılarından topladığı tuhaf anı ve rüya sahnelerini bir araya getirdi.

Karantina çoğu insanın hayatını gözden geçirdiği; geçmişe, özellikle de çocukluk ve ilk gençlik yıllarına doğru düşüncelere daldığı ilginç bir dönem oldu. Bunun etkisiyle çoğumuz zamanda yolculuk yaptıran rüyalar gördük. Aylardır belki de yıllardır görüşemediğimiz eski arkadaşlarımızla ve akrabalarla yeniden bağlantıya geçtik. Tüm katmanlarıyla Londra’yı çizdiği Mind the Gap ve meyve ve sebzeleri sulu boya karakterlere dönüştürdüğü Fruits as Characters serisiyle daha önce yer verdiğimiz Marija Tiurina da karantinaya bu psikolojik boyutuyla yaklaşan sanatçılardan. Bu yaklaşımın sonucu olarak da The Lockdown Project adlı büyük boyutlu bir sulu boya çalışması doğmuş.

Karantina ruhundan etkilenen bir sulu boya projesi: The Lockdown Project

İngiliz illüstratör, karantinanın ilk günlerde The Lockdown Project için Instagram’da bir duyuru yapmış ve kullanıcılardan çocukluk hatıralarını, rüyalarını ve ilginç diyaloglarını kendisine yazmasını istemiş. Yüzlerce geri bildirim almış. İçlerinden en esprili ve tuhaf olanları seçerek birbirine monte etmiş ve gerçek üstü bir kompozisyon kurmuş.

View this post on Instagram

Hey guys we're all gonna be stuck indoors for a while, so at least let's making something cool together! ✊ That's why I'm starting 'the Lockdown project' that you can all be a part of. You will submit thoughts and ideas, I will pick my faves and use them to build a master watercolor painting over the following weeks – this way we're all going to participate in something quite special and unique to these bizarre current times ⭐🎨🖌️ Please check my stories to read about the submission rules, and I will be opening my books tomorrow at 4pm GMT to write some ideas down! See you then. (And spread the word, too – I've prepped a pretty big watercolor sheet for this occasion, he he he). *** #watercolor #lockdownproject #quarantineart #artistsoninstagram

A post shared by marija tiurina (@marijatiurina) on

Kompozisyon farklı insanlara ait farklı hatıra ve rüya sahnelerini betimlese de parçalar arasında resmen organik bir akışla ilerliyor. Bu bütünlüğü yakalamak için fırçayla uyguladığı efektleri aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Tiurina, kompozisyona merkeze çizdiği kendine benzeyen bir figürle başlamış. Ardından bu figürün çevresini instagram kullanıcılarının anlattığı sahnelerle bezemiş. Sanatçıya göre bu proje; herkesin düşüncelerinin, anılarının, hayallerinin ve fikirlerinin bir kasede karıştırıldığı ve kendisinin hayal gücüyle soslanan bir salata. Yaklaşık 1.0000 kadar geri bildirim gelen projede; muz bükücü, uçan patates, ceket hırsızı ve Anchor adında makarna yiyen bir adam dikkat çekenler arasında.

Marija Tiurina’nın çalışmalarını Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

The Lockdown Project

The Lockdown Project The Lockdown Project The Lockdown Project The Lockdown Project

Görsel: Behance