Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yokoluş İsyanı’ndan Uyarı: Kahraman Değilsiniz!

Yokoluş İsyanı’ndan Uyarı: Kahraman Değilsiniz!

Extinction Rebellion evlerde kalmanın bizleri kahramana dönüştürmediğini, dünyanın daha büyük felaketlerle karşılaşmaması için daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyor.

Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı) küresel bir çevresel hareket. Sosyal ve ekolojik çöküşü, biyolojik çeşitliliğin kaybını ve iklimlerin değişimini önlemek amacıyla şiddet içermeyen sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştiriyor. İngiltere’de başlayan eylemleri küresel ölçekte yayarak seslerini duyurmaya gezegendeki tüm canlıları yok etme sürecine sokan devletlere ve şirketlere karşı gelmeye devam ediyorlar.

Geriye dönüş yok

COVID-19 salgının yayılması ve insanların evlerine çekilmesi ile birlikte gezegenimiz ihtiyacı olan temiz havaya kavuştu. Ancak, küresel ölçekte gerçekleşen karantina sonrasında bile dünyada karbon emisyonunda yüzde 35’lik oranda yıllık düşüşe ihtiyaç var. Salgınla birlikte böylesine bir anlık dönüşüm ve değişim insanlara bazı şeyleri ispatlar nitelikte olsa bile gezegenin temiz havasını ve karbon emisyonundaki düşüşü kutlamak için çok erken.

Extinction Rebellion toplumun her kesiminin isyan etmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü hükümetler ancak bu isyan sonucunda felaketi önlemek amacı ile harekete geçecek. Bu sebepten karantina sonrasında herkesi aktivist çalışmalara devam etmeye çağırıyor.

Karantinaların küresel anlamda hafifletildiği insanlara biraz hareket etme imkanı tanınmaya başlandığı bu süreçte çevre konusunun gündem maddesi olması için #NoGoingBack etiketi ile bir film yayınladı. Film, COVID-19 zamanlarında insanlığın paylaştığı umuda ve hüzne odaklanıyor. Markaların gerçekleştirdiği kampanyalardan da görüntüler bulunan filmde sadece evde kalarak kahraman olunamayacağı vurgusu yapılıyor. İnsanların son birkaç ay içinde birbirlerine destek vermesi oldukça anlamlı olsa da gezegenimiz için çok daha fazlasının gerekli olduğu anlatılmaya çalışılıyor.

Extinction Rebellion hükümetlere çağrı yapıyor

Extinction Rebellion 30 Nisan’da başlattığı kampanya ile gezegeni bir hiç uğruna yok eden sisteme geri dönüşü hoş görmeyeceğini açıkça ifade ediyor. Sömürüye dayalı endüstrilere, çevreyi önemsemeyen hükümetlere açık çağrı yapıyor. Film ile birlikte eylem kılavuzunu da paylaşıyor.

Gezegenimizin iklim ve çevre konusundaki acil durumu COVID-19’dan çok daha önce başladı. Eğer toplum hükümetlere karşı ses yükseltirse gerekli değişikliklerin yapılması için adım atılacak. Reklam filmi ile birlikte başlatılan bağış kampanyası dünyanın dört bir yanındaki Extinction Rebellion gruplarına destek olması amacı ile dağıtılacak. Eylemlerle bu değişimin sağlanması için hükümetlere çağrı yapılacak.

Künye

Müşteri: Extinction Rebellion
Yapımcı: Flavia Broffoni / XR Argentina
Seslendirme: Jack Mills (voiceover XRLA)
Görüntüler: Courtesy XR Global

Görsel: YouTube