Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mücevher Gibi Böcekler

Mücevher Gibi Böcekler

Steeven Salvat, böcekbilimci yaklaşımıyla yaptığı çizimlerde mekanik unsurları ve lüks mücevherlere has detaylı işçiliği bir araya getiriyor.

Böcekler, ilham kaynağı olarak sanatçıların en çok yorumladığı canlılardan. Hoàng Hoàng’ın The Insect World Collection serisi, Istvan’ın çokgen böcekleri, Raku Inoue’nin ise yapraklardan ve çiçeklerden yaptığı böcek kolajlarında bunun en güzel örneklerini görmüştük. Fransız sanatçı Steeven Salvat ise Steampunk havası taşıyan mücevher gibi böcek çizimleriyle dikkat çekiyor.

Sanat ve böcekbilim

Steeven Salvat, illüstrasyonlarında doğaya, tarihe ve bilime olan tutkusunu lüks mücevherlere özgü olağanüstü bir işçilikle yansıtıyor. Böcek türlerini; detaylı kuyumculuk işlerinden, değerli taşlardan, mekanik dişlilerden ve lüks saat kadranlarından ilham alarak bir böcekbilimci stilinde yorumluyor.

Sanatçı, gramajı 300 gsm olan sulu boya kağıtları üzerine çalışıyor. Toprak rengindeki fonları elde etmek için başlamadan önce kağıtları siyah çaya batırıyor. 0.13 milimetre Rotring kalemle yaptığı çizimleri sulu boya, çini mürekkebi ve beyaz mürekkeple renklendiriyor. En küçük boyutlu çizimi tamamlaması 30 saatten fazla sürmüş.

Steeven Salvat’ın tüm çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, yapım aşamasına dair paylaşımlarını Instagram’ında görebilirsiniz.

View this post on Instagram

This painting is the beginning of a new ambitious project?? I am really excited but it’s also a weird felling to dive into a new serie as I know it will take me a large amount of work. I sometimes wish I had a time machine and accelerate time ⏱ ~ I also want to share something really big for me! I am now a full time artist as I quitted my part time job last week ✨✨✨ Most of you didn’t know but I’ve been working as a graphic and web designer besides drawing. But lately, things moved and I felt it was the right time to dedicate to it. It’s a big deal for me, I couldn’t do this without your precious support. I want to thank everyone who help me and support my work, family, friends, collectors, brands, blogs and all of you, here on Instagram. Art creation is so precious, I feel lucky to try this adventure, and I have more energy than ever! ??⚡️ ~ #goldsmith #beetle #jewels #rotring #newcontemporary

A post shared by Steeven Salvat (@steevensalvat) on

Steeven Salvat Steeven Salvat

Görsel: Instagram