Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Belçika Televizyonlarında Gün Batımı Arası

Belçika Televizyonlarında Gün Batımı Arası

Belçika'nın Telekomünikasyon şirketlerinden Proximus yedi haftadır karantinada olan vatandaşlar için gün batımını televizyonlara taşıdı.

Belçika’da COVID-19 vakalarının kontrolsüz artışını önlemek amacı ile Nisan ayının sonuna kadar karantina uygulaması vardı. Yedi haftalık bu süreçte vatandaşlar evlerinde vakit geçirdi. Sevdiklerini ziyaret edemedi. Gün batımını sakinliğini yaşayamadı. Psikolojik olarak zorlayıcı bir süreç geçirdi. Belçikalı telekom sağlayıcısı Proximus evlerinde kalan vatandaşlara sınırların ötesinde düşünmeye davet eden bir kampanya gerçekleştirdi. Karantina sürecinde olanlara bu duyguyu hissettirmek için ise sahil manzarası eşliğinde güneşin batışının yaşandığı an sunuldu.

Televizyonlara 90 saniyelik gün batımı manzarası

Yaratıcı Ajans FamousGrey, dijital ajans Prophets ve medya ajansı Maxus iş birliğinde gerçekleştirilen #NoLimitsAtHome etiketli kampanyada gün batımı ulusal televizyonlarda yayınlandı. 30 Nisan Perşembe günü saat 21:00 civarı Belçika’nın en büyük ticari kanallarından RTL ve VTM programlarına 90 saniye boyunca ara verdi. Bu zaman zarfında dalgaların sesi ile gün batımı manzarası izleyiciler ile paylaşıldı.

Huzur verici gün batımı görüntüsü Facebook ve Instagram hesaplarından da canlı olarak gösterildi. Böylece bu büyülü ana çok sayıda vatandaş farklı platformlar üzerinden erişme imkanı yakaladı. Proximus bu şekilde karantina sürecinde evlerinde olan Belçikalılara hem teşekkür etti hem de meditasyon etkisi yaratacak 90 saniye sunmuş oldu. Kampanya, Belçika’nın en büyük medya şirketleri arasında yer alan DPG Media ve IP tarafından da desteklendi.

Künye

Müşteri: Proximus
Ajas: FamousGREY
İdari Yaratıcı Yönetmen: Peter Ampe
Strateji: Jonathan Detavernier
Yaratıcı Ekip: Jonathan D’Oultremont, Peter Ampe
Hesap Yönetimi: Catherine De Block, Cato Samyn, Caroline Ropsy
Dijital Projeler Müdürü: Jeremy Demoor, Kenneth Boerjan
Halkla İlişkiler Yöneticisi: Kathy Van Looy
Halkla İlişkiler: Deborah De Klerck, Justine Parys
Prodüksiyon Başkanı: Charlotte Bodson
Post Prodüksiyon: FamousGrey Productions
Editör: Sven Vanhee
Ses: Sander Villers
Müzik: Lost Frequencies The sun is shining
Müzik: Sean D’hondt ordinary
Medya (Proximus): Steven De Deyne, Perrine De Keyzer
İletişim Planlama (Maxus): Sarah Azni, Vincent Laduron
Sosyal Medya Müdürü: Gert Hauben
DPG Medya: Tim Sutherland, Bert De Cort
Prodüksiyon Şirketi: Amok
Yapımcı: Ann Van Steyvoort
DOP: Sam Ostyn

Görsel: Vimeo