Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Eşyaları Atmadan Hayatta Yeni Bir Sayfa Açmak

Eski Eşyaları Atmadan Hayatta Yeni Bir Sayfa Açmak

IKEA, New Chapter adlı yeni filminde bir anne - kızın yaşamından duygusal bir kesiti ve eski bir eşyanın yeni eve gelişini konu alıyor.

Yaratıcı reklamlarıyla dikkat çeken İsveçli mobilya markası  IKEA Where Life Happens kampanyasıyla insanların günlük hayatlarında yaşadıkları kaygıları, sevinçleri konu alıyor. New Chapter adlı yeni reklam filmiyle de bu kampanyayı başarılı bir şekilde devam ettiriyor. Marka Åkestam Holst imzalı bu yeni filmde bir anne – kız ilişkisini ele alıyor.

Yeni Evinizde Geçmişten Bir Anı

Sonbahar, birçok kişinin evlerinden taşındığı ve bazen de hayatın yeni bir yola girdiği zamandır. Kimileri için mutlu kimileri içinse hüzünlü bir döneme işaret eder. New Chapter filminde, bir anne ile kızı arasındaki güzel ilişkiyi ve hatıralarla dolu eski bir kitaplığın yeni bir evde nasıl yeni bir hayata başlayabileceğini anlatıyor.

Kızının yeni bir eve taşınmasına yardımcı olan bir anne, hatırası olan eşyalara bakar ve onlardan biri de kızının boyunu ölçtüğü bir kitaplıktır. Yıllar geçtikçe kitaplıktaki çentikler artmış ve o eşya anne ve kız için daha da anlam kazanmıştır elbette. Genç kız eşyalarını toplayıp götürür ve bir gün anne kızını ziyarete gider, fark eder ki kitaplık artık yeni evde yeni bir şekilde durmaktadır ancak durum göründüğü gibi değildir. ”Zamansız” olan bu IKEA kitaplık yeni bir evdedir fakat hatıraları hala üzerinde taşıyordur.

Where Life Happens kampanyasında daha önce hayatın içinden birçok hikayeye yer veren marka, Eylül 2019’da yayınladığı New Chapter filmiyle aynı zamanda eşya kullanımının sürdürülebilirliğini de teşvik ediyor. Yeni bir ev için yeni eşyalara sahip olmak zorunda değiliz. Ayrıca önceki reklamlar gibi bu filmin yönetmeni de Martin Werner.

Künye:

Reklamveren: IKEA
Reklam Ajansı: Åkestam Holst, Stockholm, Sweden
Prodüksiyon: Bacon CPH
Müzik: Upright Music
Yönetmen: Martin Werner, Bacon CPH
Yapımcı: Leila Widgren
Strateji: Jerker Winther
Müşteri Direktörü: Kjell Månsson
Reklam Yazarları: Rickard Beskow, Mark Ardelius
Sanat Yönetmenleri: Eva Wallmark, Jesper Holst

Görsel: Vimeo