Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions’da Rafineri’ye Bronz Aslan [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions’da Rafineri’ye Bronz Aslan [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions 2019'da Entertainment kategorisinde Rafineri'nin LÖSEV için hazırladığı Change the End kampanyası Bronz Aslan kazandı.

Pazartesi günü Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions 2019’da TBWA\Istanbul, Land Rover için hazırladığı Shirt ve Polo Shirt işleriyle Outdoor kategorisinde Bronz Aslan ödülüne layık görülmüş Türkiye ilk gününde ilk Aslan’ını kazanmıştı. Geçtiğimiz gün ise Digital Craft, Entertainment, Entertainment for Music, Entertainment for Sport, Film Craft ve Industry Craft kategorilerinde ödül kazanan işler açıklandı. Rafineri’nin Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) için hazırladığı Change the End kampanyası Entertainment kategorisinde Türkiye’den kısa listeye kalan kampanya olmuştu.

Türkiye, Rafineri’nin hazırladığı kampanya ile Cannes Lions 2019’un ikinci gününde de ödül kazandı. Bronz Aslan’a layık görülen Change the End Yeşilçam klasiği 1973 tarihli Canım Kardeşim filminin finalini yeniden yorumluyordu. 1998 yılında LÖSEV kurulduğunda lösemi hastalığına yakalanan çocukların sadece yüzde 10’u hayatta kalabiliyordu. Kurum sayesinde bu oran 20 senede yüzde 94 oranına kadar yükseldi.

Entertainment kategorisinin Grand Prix kazanan kampanyası ise New York merkezli UM Studios ajansının Johnson & Johnson için hazırladığı 5B isimli kampanya oldu.

Görsel: Youtube