Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2. Gün Kısa Listesinde Türkiye’den 4 İş Yer Alıyor [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions 2. Gün Kısa Listesinde Türkiye’den 4 İş Yer Alıyor [Cannes Lions 2019]

Cannes Lions'ın ikinci gününde açıklanan kısa listelerde Türkiye'den TBWA\ISTANBUL, 4129Grey, Mindshare yer aldı.

Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions 2019’un ikinci gününde kısa listeye kalan kampanyalar belli oldu. Festivalin ikinci gününde Türkiye’den 3 ajans toplamda 4 kampanyası ile kısa listede yer alıyor. Media Lions kategorisinde Türkiye’den 3 iş yer alırken PR Lions kategorisinde de 1 iş bulunuyor.

Mindshare ve Vodafone işbirliği ile hazırlanan Red Line (Kırmızı Çizgi) kampanyası Media Lions kategorisinde kısa listeye kalan işlerden biri oldu. Kampanya cinsiyetçi söylemlere karşı farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirildi. Red Line kampanyası şu ana kadar Original Thinking Awards’ta Yılın En İyi Teknoloji Çözümü, 11. Doğrudan Pazarlama Ödülleri’nde En İyi Teknoloji Kullanımı ödülü alırken Festival of Media Ödüllerinde Altın Ödül’e layık görülmüştü.

TBWA\Istanbul’un Turkcell için hazırladığı Unreachables (Ulaşılamayanlar) kampanyası Media Lions kategorisinde kısa listeye kalan diğer bir iş oldu. Bizim de geçtiğimiz mayıs ayında haberini yaptığımız kampanya Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği ile birlikte hazırlandı. Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olan kampanya, kayıp insanlar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırlandı.

Media Lions kategorisindeki kısa listeye kalan son aday 4129Grey‘in Özel Tohum Vakfı Özel Eğitim Okulu için hazırladığı Farklı Bir Okul kampanyası oldu. Ayrıca, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ilk reklam ajansı olan 4129Grey Cannes Lions 2019 PR Lions kategorisinde BLACKOUT kampanyası ile kısa listeye kaldı.

Görsel: Vimeo