Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Balondan Hayvanlar Alemi

Balondan Hayvanlar Alemi

Masayoshi Matsumoto, büyük bir titizlikle ürettiği balondan hayvan ve bitki heykellerine yenilerini ekledi.

Balon, günümüz sanatçıları tarafından sıkça kullanılan bir malzeme haline geldi. Örneğin Phileas Flash, klasik çizgi roman kapaklarını balonla yeniden yarattı. Jason Hackenwerth’in giyilebilir dev balon heykelleri New York sokaklarını arşınladı. T. James Cook ise balondan kuş heykellerini vahşi yaşam fotoğrafçısı edasıyla doğada fotoğrafladı. Sıkça çalışmalarına yer verdiğimiz balon sanatçılarından biri olan Masayoshi Matsumoto da hayvan heykellerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Masayoshi Matsumoto, tek malzeme kullanmak konusunda ısrarlı

Japon sanatçı Masayoshi Matsumoto, hayvanlar aleminden deniz canlıları, böcekler, kuşlar ve memeliler gibi farklı türlerin detaylı balon heykellerini yapıyor. Yeni çalışmalarında yeni hayvan türlerinin yanı sıra mantar, frenk inciri ve ibrik otu gibi bitkilere de yer vermiş. Kendisi aslen bir kimya mühendisi ama sihirbazlardan ve hokkabazlardan etkilenerek balon sanatıyla ilgilenmeye başlamış. Kendi kendini eğitmiş ve bu işte ustalaşmak için 6 yılını vermiş.

Masayoshi Matsumoto
ibrik otu

Masayoshi Matsumoto; yapıştırıcı, marker gibi balon harici malzemeler kullanmayı reddediyor. Bunların yerine renk, doku ve hafif sönük balonlar kullanarak anatomiyi tutturmaya çalışıyor. Her bir heykeli tamamlaması, anatominin ne kadar karmaşık olduğuna bağlı olarak 2 – 6 saatini alıyor.

Sanatçının çalışmalarını Instagram’ından ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Masayoshi Matsumoto Masayoshi Matsumoto Masayoshi Matsumoto
Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.