Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ATÖLYE’den Açık Çağrı: Creative Backslash

ATÖLYE’den Açık Çağrı: Creative Backslash

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 12-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Creative Backslash uluslararası konferansı için açık çağrı.

Connect for Creativity, Avrupa’nın dört bir yanından öğrenci, akademisyen, sanatçı, yaratıcı profesyonel, politika yapıcı ve kamu üyelerini bir araya getiriyor. Yenilikçi araştırmaları ve iş birliği projelerini teşvik etmek amacıyla Avrupa’daki yaratıcı platformlarla ve kişilerle bir ağ kurmayı hedefliyor. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan ve British Council tarafından yürütülen 18 aylık proje, Türkiye’de ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’da Bios ve Sırbistan’da Nova Iskra partnerliğinde gerçekleştiriliyor.

Empati, katılım ve güçlendirme unsurlarını yaratıcı bir şekilde irdelemeyi amaçlayan Connect for Creativity, gerçekleştirileceği projeler ile yaratıcı platformların kültürlerarası diyaloğa ne derecede katkıda bulunduğunu araştıracak. Belgrad, Atina ve Kayseri’de üç iş geliştirme konferansı düzenlenecek. Sanat ve teknoloji odaklı bir rezidans programı, program çıktılarının yer alacağı bir sergi ve bir çalışma ziyareti programın içerikleri arasında bulunuyor.

Belgrad’da gerçekleşecek etkinlik için açık çağrı

7 Mayıs tarihinde İstanbul’da düzenlenen açılış etkinliğine ev sahipliği yapan ATÖLYE’de Prof. Andy Pratt, The Creative Industries Opportunity: Mobilising Culture, Hubs and Networks (Yaratıcı Endüstriler Fırsatı: Kültür, Platform ve Ağların Harekete Geçirilmesi) başlıklı bir konuşma gerçekleştirmişti. Proje partnerlerinden Nova Iskra, 12-14 Haziran 2019 tarihleri arasında Creative Backslash: Güvensiz Bireylerden Esnek Organizasyonlara adlı uluslararası konferans düzenleyecek.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Belgrad Kültür Merkezi ve Fabrika etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan etkinlik; Avrupa, Türkiye, Birleşik Krallık ve Balkanlar’dan pek çok konuşmacı, sanatçı, yaratıcı girişimci, öğrenci, akademisyen ve politika yapıcıları bir araya getiriyor. Katılımcılar; ilham verici konuşmalar, sunumlar, paneller  ve çalıştaylar sayesinde istikrarsız kazancın zorlukları gibi konularda diyaloglar kurabilecek. Birleşik Krallık, Slovenya, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan, Portekiz ve birçok başka ülkeden gelen konuşmacıları da kapsayan Creative Backslash programın tamamı 20 Mayıs’ta açıklanacak.

Konferansa katılım tüm uluslararası katılımcılara açık olacak. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik için 20 Mayıs tarihine kadar kadar buradan başvuru yapılabilir. Farklı ülkelerden Sırbistan’a seyahat edecek katılımcılardan açık çağrı sonucu seçilen kişilerin yol ve konaklama masrafları proje tarafından karşılanacak.

Görsel: ATÖLYE