Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kağıt Kesme Sanatında Geleneksel Hint Mimarisi

Kağıt Kesme Sanatında Geleneksel Hint Mimarisi

Hint sanatçı Parth Kothekar, kağıt kesme tekniğiyle geleneksel Hint mimarisi illüstrasyonları yaratıyor.

Kağıt kesme sanatı alanında çok detaylı işler ortaya koyan pek çok sanatçıyla karşılaşmanız mümkün. Bu sanatçıların her biri ele aldıkları konularla ve stilleriyle kendilerine özgü eserler üretiyor. Aline Maire’in masalsı ışık kutuları, Myriam Dion’ın gazete kağıtlarıyla yaptığı inanılmaz işler, Mr Riu’nın kağıt mandalaları ya da Kanako Abe’nin vahşi yaşam portreleri son zamanlarda karşılaştığımız en güzel örneklerdi. Parth Kothekar ise geleneksel Hint mimarisini konu aldığı işleriyle kendine bu alanda farklı bir yol çizmeyi başarmış.

Parth Kothekar her parça üzerinde en az 15 gün çalışıyor

Hindistan’ın Ahmedabad şehrinde yaşayan Parth Kothekar, grafiti kalıpları ile ilgili deneyleri sırasında kağıt kesme sanatına merak salmış. Bu sanat formu, kendini çalışmalarına daha fazla adamasını sağlamış. Başlangıçta yalnızca hobi olarak ilgilenmeye başladığı kağıt kesme sanatı Parth Kothekar için zamanla bir meslek haline gelmiş. Kothekar, yaklaşık 6 senedir bu sanat alanında üretim yapıyor.

Başlarda günlük yaşamdan sahneler, hayvan ve insan figürleri üzerinde çalışan sanatçı, son dönemde geleneksel Hint mimarisine odaklanmış. Her sanat eserini bir bıçak kullanarak kendi elleriyle kesiyor ve her birinin tamamlanması en az 15 gün sürüyor.

Parth Kothekar’ın çalışmalarına Etsy mağazası üzerinden göz atabilir; Behance profili ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Parth Kothekar Parth Kothekar Parth Kothekar

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.