Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plexus VR Eldivenleri Sanal Gerçekliği Parmak Uçlarına Taşıyor

Plexus VR Eldivenleri Sanal Gerçekliği Parmak Uçlarına Taşıyor

Plexus şirketinin ürettiği sanal gerçeklik eldivenleri 0,01 dereceye kadar hassasiyet sağlarken tasarımıyla diğer sanal gerçeklik eldivenlerinden ayrılıyor.

Sanal gerçekliğin ilerlemesi ile birlikte oluşturulan sanal ortamı daha etkileyici hissettirmek için üretilen aksesuarların sayısı da artıyor. Sanal gerçeklikte dokunma ve güç uygulama hissiyatını sağlayan eldivenler diğer aksesuarların arasından sıyrılıyor. 2016 yılında Stanford Üniversitesi’ndeki Shape Lab‘de üretilen eldivenler ile birlikte sürecin akademik alandaki çalışmaları başlamıştı. Şirketlerin de sanal gerçeklik alanındaki aksesuarların gelişimine destek vermesi ile eldivenlerin gelişimi hızlandı. SXSW 2019 etkinliğinde Bigumigu ekibinin de deneme şansı bulduğu HaptX eldivenleri ile sektörün ne kadar ilerleme sağladığını göstermiştik.

Geliştirilen eldivenler teknolojik bir deneyim sunmasının yanı sıra sosyal kampanyalar için de yaratıcı bir seçenek sunuyor. 2018 yılında yaptığımız haberde ise Geometry Prague ve NeuroDigital iş birliğiyle özel olarak hazırlanan Avatar VR eldivenleri ile görme engelli insanlar sanat eserlerini deneyebilme olanağı bulmuştu. Sanal gerçeklik eldivenlerini daha uygun fiyata sunmaya çalışan Plexus şirketi de oluşan bu pazarda geliştirdiği Plexus VR eldivenleri ile yer alıyor. Şirketin krucu ortağı ve CEO’su Eugene Nadyrshin, sanal gerçeklik teknolojisinin günlük hayatta kullanımı üzerine çalışmalar yapıyor.

Plexus VR eldivenleri eklem izini sürebiliyor

Eldivenler dış iskelet sistemi sayesinde sanal gerçeklikteki objenin foruma göre bir kavrama hissiyatı sunarken geri bildirim noktaları sayesinde kullanıcının cismi gerçekten hissetmesine olanak sağlıyor. Parmakları tamamen kapatmayan formu ve minimal yapısı ile sanal gerçeklik eldivenlerini hem boyut olarak hem de tarz olarak ileri taşıyor. Silikon eldivenler 0,01 dereceye kadar hassasiyet sağlıyor. Eldivenler giyildiği elin her parmağının hareketini algılamasının yanında her bir eklemin de izini sürebiliyor. Böylelikle oldukça hassas değişimlere reaksiyon gösterebiliyor. Parmak uçlarındaki dokunsal geri bildirim sayesinde dokunma hissiyatını yaşatan eldivenler HTC Vive, Oculus Rift ve Windows Mixed Reality aygıtlarıyla uyumlu hale gelebilecek adaptörler bulunduruyor.

Sınırlı sayıda üretilen The Plexus Gloves Developer Kit 249 dolarlık fiyatı ile geçtiğimiz şubat ayında satışa çıkmıştı. Düşük maliyetli konforlu ve esnek bir eldiven yaratmaya çalışan Plexus, eldivenlerinin yeni jenerasyonunun üretilmesi için ortaklar ve geliştiriciler aramaya internet sitesi üzerinden devam ediyor.

Görsel : Vimeo, Plexus