Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tuz Kristallerinin Büyüleyici Desenleri

Tuz Kristallerinin Büyüleyici Desenleri

Wenting Zhu, The Arctic isimli yeni time-lapse videosuyla Envisioning Chemistry serisini sürdürüyor.

Çinli sanatçı, fotoğrafçı ve videographer Wenting Zhu son yıllarda Beauty of Science için hazırladığı Envisioning Chemistry serisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Mikroskop altında çektiği kimyasal reaksiyonlarla bilimin içinde saklı olan güzelliği açığa çıkaran Zhu, The Arctic ile bu seriye yeni bir film daha ekledi.

The Arctic, eşsiz motifleri time-lapse olarak sıralıyor

Wenting Zhu, The Arctic başlıklı yeni filmine Ekim 2018’de başlamış ve 7 ayda tamamlamış. Serinin önceki filmlerinde olduğu gibi bu defa da time-lapse bir video hazırlamış. Bu video, tuzların farklı kristalleşme süreçlerini keşfetmemizi sağlıyor.

The Arctic

Potasyum nitrat ve sodyum sülfat içeren tuzlardan oluşan kristaller, havai fişek patlamalarına benzer şekilde yayılarak görünür oluyor veya suyun donma sürecindekine benzer motifler yaratıyor.

The Arctic

Wenting Zhu, filmin adını Kuzey Kutup Dairesi’nin üstünde kalan bölge olan Arktika’dan (Arctic) aldığını vurguluyor. Sanatçı bu filmle izleyicilere buz dünyasının çarpıcı güzelliğini ve gezegenimizi korumanın önemini hatırlatmayı umuyor. Bu film ilginizi çektiyse Don Komarechka’nın BBC için hazırladığı Winter’s Magic’e göz atmanızı öneririm.

Wenting Zhu’yu Behance profili ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz. Beauty of Science’ı ise Instagram’ı ve Behance profili üzerinden takip etmeniz mümkün.

The Arctic The Arctic
Görsel: Vimeo