Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG’nin Kıvrılan Televizyonunda Foster + Partners Ortaklığı Ortaya Çıktı

LG’nin Kıvrılan Televizyonunda Foster + Partners Ortaklığı Ortaya Çıktı

LG Milano Tasarım Haftası'nda LG Signature OLED TV R televizyonunu tanıtırken televizyon için Foster + Partners şirketi ile yaptığı ortaklığı duyurdu.

LG’nin CES 2019’da tanıttığı ve haberini yaptığımız kıvrılabilir televizyonu LG Signature OLED TV R Milano Tasarım Haftası’nda Redefining Space (Mekanı Yineden Tanımlamak) isimli sanat projesi ile gösterildi. Mimarlık ve endüstriyel tasarım şirketi Foster + Partners ile işbirliği yapan LG, teknoloji ve mekânsal tasarımın kesişimini vurguluyor.

SXSW 2019’da Bigumigu ekibi olarak bizim de yakından görme şansına sahip olduğumuz katlanabilir televizyon, alan kullanımı konusunda farklı bir yaklaşım sergiliyor. Kıvrılan OLED televizyonun tasarım felsefesi alanla bütünleşmek ve duvarlardan kurtulmak. Foster + Partners televizyonun geliştirilmesi sırasında, ürünün dış geometrisi ve son rötuşlarının yanı sıra özel iç mekaniği tasarlama konusunda da LG ile yakın bir işbirliği gerçekleştirdiğini Milano Tasarım Haftası’nda açıkladı. Foster + Partners endüstriyel tasarım sorumlusu Mike Holland çeşitli mekanlara uyacak sade ve özgün bir ürün üretmeye odaklandıklarını açıkladı. Gerçekleştirdikleri tasarımın görünmez teknoloji sunma mücadelesinin yaratıcı bir sonucu olduğunu belirtiyor.

LG Signature OLED TV R Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerin yoğunluğuna göre açılıp kapandı

Milano Tasarım Haftası’ndaki Redefining Space adlı yerleştirmede fütüristik LG Signature OLED TV R estetik yanları ön plana çıkarıldı. Televizyonun tamamen açıldığında gözüken geniş ekranı sinama etkisi yaşatırken kıvrılıp kutusunun içine girdiğinde minimalist sanat objesine dönüşüyor. OLED ekranın sağladığı kontrast ve doğal renkler dışında Dolby Atmos’un gerçekçi sesiyle birlikte görsel ve işitsel bütünlük sağlanıyor.

LG gerçekleştirdiği yerleştirmede teknolojisinin yaşamın ritimlerine uyum sağladığını göstermek amacıyla ortamdaki yoğunluğu merkeze aldı. Kıvrılan ekran ortam aydınlık ve gürültülü iken açılıyor, çevresindeki ses ve ışık oranı azaldığında ise kendiliğinden kıvrılıp kutusunun içine giriyor. Yerleştirmenin duvarlarına pencere görüntüsü veren LG, güneş ışığının gün içindeki pozisyonunu ve değişimini taklit ederek ziyaretçilere zamanın geçtiği hissini aktardı.

Görsel: LG