Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KFC Tavukları Röntgen Odasında

KFC Tavukları Röntgen Odasında

PS21 ajansı KFC'nin çıtır tavuklarının röntgenini çekip ürünlerin gerçek tavuktan geldiğini bilimsel olarak ispatlıyor.

Kova menüleriyle dikkat çeken KFC, geçtiğimiz sene Kraliyet Düğünü için özel ürettim porselen kovalar hazırlamıştı. Kızarttığı tavukların güzelliğini ve çıtır çıtır oluşunu farklı projelerle göstermeye çalışan şirket, rahatlatıcı yağmur sesine rakip olup kızaran tavukların sesini hazırladığı bir sitede uzun bir ses kaydı olarak yayınlamıştı. Patlama sahnelerindeki ateş yerine yerleştirilen KFC tavukları ise iştah açıcı olduğu kadar ürünün acılı ve baharatlı olduğunu sonuna kadar hissettiriyordu. KFC yeni reklam projesi ile çıtır ve güzel gözüken ürünlerinin aynı zamanda sağlıklı ve gerçek bir tavuk olduğuna vurgu yapmak istiyor. Madrid merkezli ajans PS21, KFC ürünlerinin gerçekliğine vurgu yapmak için basit ama etkili bir yol buldu. Kızarmış tavuklarının röntgenini çekti.

Yapılan araştırmalara göre, tüketicilerin fast food ürünlerinin gerçekliğinden şüphe ettikleri ve reklam amaçlı hazırlan ürünler ile müşteriye verilen ürünler arasında fark olduğu söyleniyor. Dolayısıyla pek çok insan sektörün gerçeği yansıtmayan reklamlar yaptığını ve sağlıksız besinler sattığını düşünüyor. Özellikle pek çok fast food zincirinin gerçek tavuk yerine tavuğun çeşitli kısımlarının bulamaç haline getirdiği ve tavuk menülerinin bu şekilde hazırlandığı düşünülüyor.

KFC tavuklarının gerçekliğini ispatlıyor

İnsanların fast food ürünlerine karşı belirlenmiş fikirlerini değiştirmeye çalışan KFC, ürünlerinin düşünülenin aksine gerçek tavuk olduğunu göstermeye çalışıyor. Müşteriler, fast food zincirlerinin tavuğun farklı kısımlarını bulamaç haline getirip öyle sattığını düşünüyor. Bu algıyı bitirmek isteyen şirket, müşterilerine kendi tavuklarının röntgenini gösteriyor. Real Chicken (Gerçek Tavuk) sloganının kullanıldığı afişlerde hazırlanmış KFC butlarının ve kanatlarının iç kısmını görüyoruz. Gerçeklik algısını tavuğun bölümleri ile göstermeye çalışan şirket, müşterilerine menülerinin gerçek tavuk parçalarından oluştuğunu göstermeye çalışıyor. Kalitesini ve özgünlüğünü yine farklı bir bakış açısıyla sunan KFC, röntgeni çekilmiş tavukları Açıkhava reklamı olarak kullanırken fast food zincirlerinde gerçek tavuk bulunmaz algısını yıkıyor.

Künye

Müşteri: KFC
Ajans: PS21, İspanya
Yaratıcı Yönetmen: Victor Blanco, Daya Muñoz, Myriam Gómez, Pablo Barrionuevo, Elena García
Sanat Yönetmeni: Manu Rico, Marta Guardiet, José Luna
Metin Yazarı: María Pulgar
Geliştirme Başkanı: Beatriz Arce
Proje Müdürü: Sergio Hernández
Marka Yapımcısı: Ines Berazadi
Yapımcı: Lucas de la Rúa, Michel de Larroque
Stüdyo: Pilar Guerrero, Javier Cirujeda, Pedro Marnez

Görsel: Ads of the World