Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KFC’nin Parmak Yalatan Lezzeti

KFC’nin Parmak Yalatan Lezzeti

Mother London tarafından KFC için hazırlanan kampanyada markanın ürünlerinin eşsiz lezzetine kapılıp parmaklarını yakalayan insanlar yer alıyor.

KFC, kampanyalarında genellikle görsel ve işitsel metaforlar kullanarak ürünlerinin çekici taraflarını ön plana koyuyor. Kızarttığı tavukların güzel görünümü ve çıtır oluşu iştah açıcı bir etki yaratıyor. Marka, KFChill kampanyası ile kızaran tavukların sesini bir rahatlatma aracı olarak kullanmıştı. Metaforun kullanıldığı bir başka kampanyada KFC’nin kızarmış tavukları form olarak ateşe benzetilmişti. Yarış otomobili, fırlatılan roket ve aksiyon dolu patlama sahnelerinde ateş yerine kızarmış tavuklar yer alıyordu.

Markanın bir diğer iletişim stratejisi Finger Lickin’ Good (Parmak Yalatan Tat) söylemi üzerinden gerçekleşiyor. 2016 yılındaki kampanyada fast food zincirinin en çok tercih edilen iki tarifi kullanılarak pastel ve kırmızı tonda oje hazırlanmıştı. Doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan ojeler gerçek anlamada parmak yalatıyordu.

KFC lezzetinin büyüsüne kapılan insanlar kendinden geçiyor

Mother London tarafından hazırlanan Piano isimli kampanya da Finger Lickin’ Good söylemi üzerinden oluşturdu. KFC İngiltere ve İrlanda Pazarlama Müdürü Dhiren Karnani, kampanyanın birçok insanın küçüklüğünden bu yana bildiği söylemi yeniden ateşlemek için güzel bir fırsat sunduğunu ifade ediyor.

Piano, fast food zincirinin ürünlerindeki tadın ayırt edici güzelliğini vurgulamak amacı ile hazırlandı. Oldukça tatmin edici bir noktaya odaklanan kampanya görgü kurallarına bir yana bırakıp tavukların parmakta bıraktığı tada odaklanan insanları içeriyor. Her birinin oldukça keyifle parmaklarını yaladığı 60 saniyelik reklam filmine Frédéric Chopin’in en bilinen eserleri arasında yer alan Nocturne Op.9 No.2 eşlik ediyor.

KFC’nin orijinal tarifini tadan insanların yer aldığı ve bir dakika boyunca notaların eşliğinde parmakların emildiği Piano kampanyasını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: KFC UK & Ireland
Kampanya: Fingerlickin’ Good
Ajans: Mother London
Strateji: Mother London
Medya: Mindshare
Prodüksiyon Şirketi: MJZ
Yönetmen: Nicolai Fuglsig
Yapımcı: Tim Wild
DOP: Molly Manning Walker
Düzenleme: Final Cut
Editör: Rick Russell
Post Prodüksiyon: Black Kite
Yapımcı: Tamara Mennell
Renklendirme: Richard Fearon
VFX: Dan Sanders
Ses: 750mph
Ses Mühendisi: Sam Robson
Müzik: Adaptation/re-recording of Chopin Nocturne op.9 No.2
Düzenleme: Ilan Eshkeri
Fotoğraf: Sam Wright
Yapımcı: Charlotte Dale
Ajans: Siobhan Squire
Rötuş : Dennis Post Production

Görsel: Mother London