Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Freddie Mercury Çizgi Roman Kahramanı Olsaydı?

Freddie Mercury Çizgi Roman Kahramanı Olsaydı?

Butcher Billy, Freddie Mercury’yi farklı süper kahramanlar olarak tasvir ettiği Planet Mercury Comics adlı bir illüstrasyon serisini yarattı.

Brezilyalı illüstratör Butcher Billy, popüler kültür ikonlarını çizgi roman estetiğiyle yorumlayarak bakmaya doyamadığımız çalışmalar üretiyor. Sanatçının çalışmalarına daha önce Black Mirror’ın 3. ve 4. sezonundan unutulmaz bölümleri çizgi roman kapağı olarak tasvir ettiği Butcher Billy’s Dark Tales From The Black Mirror ve Butcher Billy’s Tales of the Unexpected Black Mirrors adlı serileriyle yer vermiştik. Billy şimdi de Freddie Mercury’yi çizgi roman kahramanlarıyla eşleştirdiği Planet Mercury Comics serisiyle karşımızda.

Freddie Mercury gücünde süper kahramanlar: Planet Mercury Comics

Pek çoğumuz için dünyanın gelmiş geçmiş en iyi solistlerinden biri olan Freddie Mercury; sahnedeki duruşu, kostümleri, şovu ve saymakla bitmeyecek eşsiz özellikleriyle ölümsüz bir sanatçı. Dolayısıyla yaratıcı bünyeler için o, müziğin yanı sıra kendine özgü stiliyle de tam bir ilham kaynağı. Bugün internette küçük bir araştırma yaptığınızda sanatçıların ve tasarımcıların bir ikon olarak onun görsel kimliğine yer veren çok sayıda proje ürettiğine şahit oluyorsunuz. Butcher Billy’nin Planet Mercury Comics serisi de bunun en etkileyici örneklerinden biri. Bu seride Freddie Mercury; Superman, Flash, Dr. Manhattan, Hulk, Joker, Star Wars ve Game of Thrones temalı kapaklarla bir süper kahraman olarak tasvir edilmiş.

70’lerin sonunda doğan, 80’lerde çocuk ve 90’larda genç olan Butcher Billy’nin çalışmalarında bu dönemlere ait tüm popüler kültürel referanslarına rastlamak mümkün. Bu dönemde yetişen pek çok insan gibi onun da estetik anlayışını; televizyon, video oyunları, sinema, çizgi roman ve müzik şekillendirmiş. Bunlar arasında müziğin ve çizgi romanın ayrı bir yeri var. Daha önce Ian Curtis’i Batman, Morrissey’i ise Superman olarak çizdiği başka çalışmalar da yapmış.

Butcher Billy’nin çalışmalarını Behance profilinin yanı sıra Facebook sayfası, Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Planet Mercury Comics Planet Mercury Comics

Görsel: Behance
Manşet görseli düzenlenmiştir.