Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kabusa Dönüşüp İnsanı Yiyip Bitiren Mortgage Kredileri

Kabusa Dönüşüp İnsanı Yiyip Bitiren Mortgage Kredileri

Uncommon Creative Studio'nun çevrimiçi mortgage ipotek şirketi Habito için hazırladığı reklam filmlerinde kredilerden bunalmış insanların hayatları animasyonla anlatılıyor.

Çevrimiçi mortgage komisyoncusu Habito, Hell or Habito (Cehennem veya Habito) isimli yeni reklam kampanyası için 4 farklı filmi ile birlikte açık hava reklamları için afişler hazırladı. Mortgage başvuru sürecini ve ödemelerini cehennem tasviri ile anlatan projede, işlemlerin daha basit ve az stresli bir şekilde halledilmesi için uygun kredi ödemelerine sahip şirketlerini çözüm olarak görüyor.

Uncommon Creative Studio’nun hazırladığı reklam filmleri İngiltere’deki ipotek sahiplerinin ve ev sahibi olmaya çalışanların duygu durumunu ve stresini aşırı bir şekilde göstermeye çalışıyor. Rahatsız edici ama bir o kadar eğlenceli olan reklam filminin birinde başvuru stresinden ve kaygılarından ötürü ağlamaya başlayan bir adam görüyoruz. Kendi gözyaşlarının içinde boğulan ardından etrafını saran piranalar tarafından parçalanan bir adamın kurtuluşu ise Habito oluyor. Reklam, tüm bu kaotik ortamın içinde çaresizce beklemek ya da Habito’yu tercih ederek rahat bir hayata kavuşmak seçeneklerini sunuyor.

Dramatize edilmiş senaryolar aslında gerçeği yansıtıyor

Stresin ve endişenin gösterimi türlü kötü deneyimlerle anlatılırken Habito’yu tercih etmenin bulutların üstünde olma imkanı sunması tasviri yapılıyor. Türlü canavarların ve dehşet verici anların yaşandığı reklam filminin illüstrasyonlarını Jimbo Phillips yaparken reklam filmlerinin yönetmenliğini Andy Baker yaptı. Habito’nun pazarlama müdürü Abba Newbery, reklamlarının kasıtlı olarak rahatsız edici olmasını istediklerini, dramatize edilmiş senaryoların ise aslında gerçekleri yansıttığını söylüyor. ödenen yüksek faiz oranlarının insanları çıkmaza soktuğuna dikkat çeken Newbery, mortgage kredisi alan insanların 3’te 2’sinin ipotek stresinden muzdarip olduğunu belirtti.

10 Eylül 2018’de açık hava reklamları olarak başlayan proje için 24 Eylül’den sonra televizyon ve çevrimiçi kanallara yönelik reklam filmleri hazırlandı. Hazırlanan 30 saniyelik 2 reklam filmi Eylül 2018’de gösterilmeye başlanırken yayınlanan son 3 reklam filmi ise bu ayın başından itibaren çevrimiçi olarak gösteriliyor.

Habito için hazırlanmış reklam filmlerine ve açık hava afişlerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Habito
Ajans: Uncommon Creative Studio, Londra
Yönetmen: Andy Baker
Yaratıcı Baş Yönetmen: Sam Walker
Çizer: Jimbo Phillips
Yaratıcılar: Nina Beyers, Tom Espezel
Yaratıcı Yapımcı: Jennifer Grant
Prodüksiyon Şefi: James Turnham
Ticaret Yönetimi: Matt Hennel
Prodüksiyon Şirketi: Strange Beast
Karakter Tasarımı: Serge Seidlitz
Ses Tasarımı: Wave Studios
Post Prodüksiyon: Time Based Arts

Görsel: Youtube, Muse by Clio