Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evin Üstüne Kabus Gibi Çöken Dev Arılar

Evin Üstüne Kabus Gibi Çöken Dev Arılar

Mortgage komisyoncusu Habito, kendine has tarzıyla faiz oranı belirsizliğinin acısını dramatize ediyor.

Mortgage başvurularıyla ilgili problemler yaşayan insanlara yardımcı olmak için 2016 yılında kurulan çevrimiçi mortgage aracısı Habito, kabusa dönüşen tüm bu süreçleri görünce hemen Habito’ya ait olduğunu anladığımız kendine has kampanyalarıyla anlatıyor. Habito ile 2018 yılından bu yana çalışan Londra merkezli Uncommon Creative Studio, neredeyse üç yıldır devam eden kampanya serüveninde markaya has bir doku yakaladı. Ajans bununla birlikte şirket için reklamlarından sosyal medya kampanyalarına, internet sitesinden yeni bir logoya kadar kapsamlı yenileşme sürecinin yaratıcısı olmuştu.

Faiz oranları belirsizliğini temsil eden dev arılar

Şirket, insanların mortgage mücadelesindeki zorlu, can sıkıcı ve uğraştırıcı sürecini eğlenceli ve YouTube’un yaş kısıtlaması getirmesinden de anlaşılacağı üzere pek de iç açıcı olmayan görüntülerle anlattığı Hell or Habito kampanyasının izinden gitmeye devam ediyor. Şirketin ömür boyu sabit ipotek seçenekleri sunduğu Habito One kampanyası da bir öncekinde olduğu gibi abartılı vahşet sahneleri içeriyor.

habito

Animasyon reklam filminde artan faiz oranlarını temsilen dev arılar yer alıyor. Tipik olarak dramatize edilmiş Habito reklamı yaşanan faiz oranları belirsizliği sebebiyle iğne saldırısı altında kalan mortgage mağdurunu anlatıyor. İnsanı adeta yiyen dev eşek arıları, bahçesiyle ilgilenen evin sahibini ısırmaya başlıyor. Huzurlu ortam bir anda kabusa dönüşüyor. Kararan bir gök yüzü, saldırıya geçen arılar, kan ve vahşet sahneleriyle adeta ortalık cehenneme dönüyor.

Habito One ile ödemelerin ipotek süresi boyunca sabitleneceği bilgisini veren filmin sonunda evin etrafındaki koruyucu kalkan bu durumu temsilen kullanılıyor. Ortalık yine sakinleşiyor ve huzurlu bir yere dönüşüyor.

Künye

Müşteri: Habito
Ajans: Uncommon Creative Studio
Prodüksiyon Şirketi: Andy Baker Studio
Yönetmen: Andy Baker
İdari Yapımcı: Lucia Davies
Karakter Tasarımı: Serge Seidlitz
Animsayon: Simran Singh
Ses: Wave Studios
Post Prodükisyon: Time Based Arts
Müzik: Theodore
Medya Ajansı: Goodstuff

Görsel: Vimeo