Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ING Bank’ın Twitter Üzerinden Faiz Oranı Belirlediği Kampanyası ve Sonuçları

ING Bank’ın Twitter Üzerinden Faiz Oranı Belirlediği Kampanyası ve Sonuçları

ING Bank Türkiye'de ilk kez müşteriler tarafından belirlenen faiz oranı konseptli kampanyayı hayata geçirdi.

Bu dönem Türkiye’nin en çok izlenen TV programı Survivor’la yapılan Twitter merkezli çok başarılı bir vakayı Coca-Cola’nın #olsadayesek projesini sonuçları ile birlikte incelemiştik. Coca-Cola tweet’ler üzerinden kazanan ekibin yiyeceği yemeği belirlemişti.

Bu hafta başında katıldığımız Twitter Türkiye Günü’nde de taze taze aldığımız verilere göre Türk halkının %45’i TV seyrederken tweetliyor.
İNG Bank ise bankacılık sektörü için ciddi anlamda bir yenilik yaratarak Survivor entegre projesinde ihtiyaç kredisi faiz oranlarını tweetlerle belirledi.
Sonuçta ihtiyaç kredisi herkese hitap eden bir kredi tipi, Survivor’ın da izleyici kitlesi bir o kadar geniş. #BirTweetimeBakar ise kampanya etiketi olmanın çok ötesinde, olan bitenden habersiz herhangi bir Twitter kullanıcısına da sempatik gelecek eğlenceli bir etiket.
#BirTweetimeBakar kampanyasının sloganı “Ne kadar çok tweet o kadar düşük faiz.”
Yaklaşık 2 saat süren gerçek zamanlı kampanyada 26 Mayıs Pazar akşamı saat 21:00’de reklam kuşağında ING Bank’ın tanıtıcı reklamı çıkıyor ve Twitter kampanyasının sloganı ile birlikte bu akşam burada müşterilerin ihtiyaç kredisi faiz oranlarını belirleyeceği duyruluyor. Twitter’da etiket için reklam satın alımı yapılıyor.
Tanıtıcı reklamdan sonraki 2 saat 10 dakika içinde belirtilen etiketle 10 bine yakın tweet gönderildi ve kampanya sonucunda aylık faiz oranının yüzde 0,88’den 0,58’e düşmesi sağlanmış oldu.

Kampanya banner’lar, televizyon reklamı, Facebook sponsorlu reklamı ile Survivor’dan sonraki 3 gün boyunca desteklendi, faizin geldiği oran dijital kanallarda duyuruldu ve %0.58’lik faiz oranının iletişimi Survivor’ın ardından da layığıyla yapıldı.

Yeni faiz oranlarını belirleyen kampanyanın bitiminden sonra hazırlanan video da böyle:

Künye
Reklamveren: ING Bank
Marka Ekibi: Şafak Erkol, Burcu Kolancalı, Gokce Say Alat, Elif Usta
Reklam Ajansı: Publicis Yorum
Digital Ajans: OMD
Medya Ajansı: Media Teamwork
Kullanılan Mecralar: TVC, Digital