Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Özel: Coca-Cola Survivor Entegre Projesi Sonuçları ve Analizi

Bigumigu Özel: Coca-Cola Survivor Entegre Projesi Sonuçları ve Analizi

Coca-Cola Türkiye'nin Survivor yarışması ile işbirliğinde gerçekleştirdiği kampanya detaylari ve sonuçları.

Coca-Cola’nın geçtiğimiz haftalarda son zamanların en çok izlenen programı Survivor Ünlüler Gönüllüler ile gerçekleştirdiği proje çok konuşuldu. Hali hazırda gerçek hayatta geçen diyologlarda da, sosyal ağlarda da mimleşmiş söylem #olsadayesek’i Twitter’da sevdiği yöresel yemek ile birlikte paylaşan kullanıcılar Survivor’da kazanan ekibin ödül yemeğini belirlemiş oldu. Zaten merak konusu olan programın can alıcı kısmı sosyal medyada konuşma yaratılarak desteklenince kampanyanın dünya çapında en çok konuşulanlar listesine girmesi kaçınılmaz oldu.

Kampanya geleneksel medya mecrası televizyon ile sosyal medya mecrası Twitter’i çift ekran etkileşim stratejisi ile bir araya getirmesinden ve medyalar arası (transmedia) kampanya özelliği taşımasından dolayı değerli. Peki bu kurgusu zamanlamasıyla ve stratejisiyle çok başarılı olan ve tüm sürecine izleyicilerin hakim olduğu kampanyanın sonuçları nasıl oldu?
Proje Acun Ilıcalı’nın advertorial anonsuyla başladı. Aynı sırada Twitter’da ve Facebook’ta Coca-Cola Türkiye hesabından, Star TV Twitter hesabından da #olsadayesek etiketi duyuruldu.

Etiket bu resmi duyurulardan 5 dakika sonra Türkiye ve dünya listelerinde en çok konuşulanlar arasında 1. oldu.
Advertorial’ın yayınmanması ve sosyal medya duyurularının ardından #olsadayesek etiketiyle 40.000 tweet gönderildi. Kampanyanın bu başarısını desteklemek ve Twitter’daki mevcut sohbetin kesilmemesi için reklam satın alımı ile #olsadayesek aramasına yatırım yapıldı, gönderilen toplam tweet sayısı böylece 70.000‘e yükseldi.
Bir sonraki hafta Survivor yayınında ödül yarışının yapılacağı gün, Coca-Cola yayın sırasında advertorial yayınlamak yerine bu sohbetin parçası olan herkese teşekkür etti. Bu duruş Coca-Cola’nın iletişiminde mutluluğu paylaşma içgörüsü ile örtüştüğü için kampanyayı da desteklemiş oldu. Türkiye’ye teşekkür mesajları aynı zamanda Coca-Cola Türkiye sosyal medya hesaplarından da gönderildi.
Kampanya Sonuçları

Acun Ilıcalı’nın Twitter kullanıcılarınca en çok beğenilen yöresel yemek seçimi ve adaya gönderilen yemek Bursa iskenderini duyurduğu an:

Kampanya sırasında reklam satın alımı yapılan tweet’lerde mesaj gerçek zamanlı olarak değiştirildi ve bu da kampanyanın her aşamasında yeni tüketiciyi yakalamakta yardımcı oldu. Coca-Cola, Türkiye’nin dört bir yanından tüketici ile yürüttüğü iletişiminde kullandığı ‘yöresel yemekler’ değerini, doğru zamanda doğru mecralarda yeniden canlandırarak hem pazarlama trendlerinde yine öncü olmayı başardı hem de hedef kitlesinin olduğu yerde var olmayı bilerek başarılı sonuçlar elde etmiş oldu.
Kampanyanın yaratıcısı Plasenta’nın Bigumigu ile paylaştığı, kampanyanın duyurulmasından itibaren süreç boyunca #olsadayesek etiketi ile gönderilen toplam içerik sayısı, gün gün içerik sayıları ve erişim sayılarını gösteren grafikler aşağıdaki gibi:


Künye:
Reklamveren: Coca-Cola Türkiye
Reklam Ajansı: Plasenta Conversation Agency
Kreatif Direktör: Cem Batu
Yaratıcı Ekip: Ozan Ertürk, Barış Evren Erdoğan, Aslı Akıncılar
Müşteri Grup Direktörü: Gözde Balkan
Müşteri İlişkileri: Damla Örün
Dijital PR Yetkilisi: Begüm Toprak
Topluluk Yöneticisi: Önder Işkın
Strateji: Ödül Küçük, Mert Kal
Medya Ajansı: Carat