Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Bir Akıllı Yüzükle Günlük İşlerinizi Kolaylaştırın

Küçük Bir Akıllı Yüzükle Günlük İşlerinizi Kolaylaştırın

Akıllı yüzük Xenxo S-Ring, sensörleri ve bağlantı teknolojileriyle günlük hayatı kolaylaştıracak çözümler sunuyor.

Giyilebilir teknolojiler hayatın çeşitli alanlarında kolaylıklar sunarken farklı çeşitleri ile sektörün dinamiğini değiştiriyor. Her ne kadar akıllı saatler giyilebilir teknolojilerin başını çeken bir aksesuar olsa da akıllı gözlükler ve termostat ayarlı ceketler, akıllı çoraplar gibi pek çok aksesuar ve elbisenin teknoloji ile iç içe geçtiğiniz görüyoruz. Tüm bu giyilebilir teknolojilerin en küçük boyutlu adaylarından biri de akıllı yüzükler. Bir Kickstarter projesi olarak başlayan Xenxo S-Ring, site üzerinden gerekli fonu sağladıktan sonra Kasım 2018’de satışlarına başladı.

Xenxo S-Ring üzerinde dahili bir mikrofon ve hoparlör dışında bir buton ve şarj girişi bulunuyor. Yüzüğün içinde telefonla bağlantısını sağlayan Bluetooth 5.0 çipinin dışında, NFC, 4GB dahili hafıza, hareket ve yakınlık sensörü yer alıyor.

Xenxo S-Ring ile 12 farklı işlev tek bir yüzükte toplanıyor

Kickstarter tanıtım videosunda yüzüğün 12 farklı işlevi gösteriliyor. Telefon çağrılarına cevap vermesi, hızlı arama yapabilmesi ve dosyalarınızı saklayabilmesinin yanı sıra bağlı olduğu telefondan uzaklaştığında uyarı göndererek telefonun herhangi bir yerde unutulmasını engelliyor. Yüzük, NFC sayesinde hızlı ödeme kolaylığı da sunuyor. Tanıtım videosunda konuşan kurucu ve baş yönetici Vigneshwar KG, 4 yıl boyunca süren çalışmalarında insanların günlük hayatta karşılaştığı problemleri ve halletmesi gereken işleri daha kolay bir yoldan çözmelerine yardımcı olmak istediklerini belirtiyor.

Telefondaki akıllı asistanla yüzük üzerindeki mikrofon kullanılarak da bağlantı kurulabiliyor. Ayrıca yüzükte bulunan tek tuşa belli bir süre bastığınızda, yakınlarınıza ve güvenlik güçlerine acil yardım bildirisi gönderilebiliyor. Acil durumlarda panik butonuna dönüşen bir başka akıllı yüzük Nimb‘in haberini de Temmuz 2016’da yılında yapmıştık. Bu özelliklerin dışında hayatı kolaylaştırmaya yönelik eklentileri de bulunuyor. Sisteme tanıtılarak yüzüğü bir kapı anahtarı olarak kullanılabilir veya titreşimli alarmı sayesinde kimseyi rahatsız etmeden uyandırabilir. Ayrıca, hareket sensörleri sayesinde dinlenilen şarkılar arasında geçiş yapılabilir yine tek bir el hareketi ile sesi azaltıp artırılabilir.

Yüzüğün içinde bulunan pil ise kullanıma göre 5 güne kadar dayanabiliyor. Pili sayesinde cihazla 3 saate kadar kesintisiz konuşma süresi sağlıyor. Ürünle birlikte gelen USB adaptörü yüzüğü 45 dakikada şarj edebiliyor. Xenxo S-Ring, Android 4.0 ve iOS 7.0 sonrası sürümleri destekliyor.

Ürünün suya ve toza karşı koruması bulunuyor. Ayrıca 1 senelik garanti süresi de var. Xenxo S-Ring, Kickstarter üzerinden ön siparişlere açılmış durumda. Ürünün renk ve özelliklerine, parmak ölçüsü ayarına, proje sürecine ve satın alma seçeneklerine siteden ulaşabilirsiniz.

Görsel: Youtube