Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Saatleri Akıllı Yapan Kayış

Sıradan Saatleri Akıllı Yapan Kayış

Unique, günlük hayatta kullandığımız aksesuarların yeni formlar kazanabileceğine yeni bir kanıt oluyor.

Akıllı unvanı kazanan cihazların sayısı her geçen gün artmasına rağmen saat ve bileklik gibi belirli aksesuarların merkezinden uzaklaşamıyorlar. Son dönemde mobil ödeme imkanı sunan akıllı yüzük Kerv gibi örneklerle akıllı cihaz yelpazesinin genişleyeceğinin sinyallerini de bir kez daha almıştık.

Kickstarter’da fonlanmakta olan Unique isimli akıllı cihaz, hayatınızı ve sevdiğiniz aksesuarları değiştirmeden yaşamınızı daha teknolojik hale getirebileceğinizi vurgular nitelikte. Giyilebilir ürünlerin ilk neferlerinden saatlere odaklanan Unique bir saat değil, saat kayışı.

Saat kayışı olarak her saati akıllı aksesuara dönüştüren Unique; kartvizit iletişimi, bildirim merkezi, NFC ile toplu taşıma bileti, fiziksel aktivite takibi gibi akıllı dünyanın temel işlevlerini yerine getiriyor. Ve bu sırada önceki hayatınızdaki bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi, bileğinize uzay çağından gelmiş fütüristik bir cihaz takmanızı istemiyor. Sadece, saatinizin kayışını değiştirmeniz yeterli.

Tamamen el yapımı üretilen Unique kayışlar, Türkiye saatiyle bugün 4:01’de sona erecek Kickstarter kampanyasında ihtiyaç duyulan miktarın 848 dolar üzerine çıktı ve başarıya ulaştı.

https://www.kickstarter.com/projects/1113076301/unique-make-any-watch-a-smartwatch/

Görsel; Unique