Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo Labo ile Sanal Gerçeklikte Mario ve Zelda Oynanabilecek

Nintendo Labo ile Sanal Gerçeklikte Mario ve Zelda Oynanabilecek

Nintendo Labo kitlerine bir yenisini ekleyerek sanal gerçeklikte Super Mario Odyssey ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild oynanabilir hale gelecek.

Nintendo Switch’i kendin yap projesine çeviren Nintendo Labo karton kitlerden oluşuyor. 2018 Ocak ayında Switch için hazırlanan Labo kitlerinin haberini yapmıştık. Toy-Con adı verilen bu maketlerle yeni oyun olasılıkları yaratan Nintendo, oyuncuların hayal güçlerini kullanmasını da teşvik ediyor. Yaratıcı projeleri teşvik etmek amaçlı düzenlenen Nintendo Labo Creators yarışmasında 3 farklı kategoride yarışma da düzenlenmişti. Nintendo Labo Toy-Con 04 VR kiti ise Switch’e karton maketlerle kurulan bir gözlükle sanal gerçeklik deneyimine dahil ediyor.

Switch’in 2 büyük oyunu Labo VR’da oynanabilecek

Nintendo Switch oyun konsolunun iki büyük oyunu Super Mario Odyssey ve The Legend of Zelda: Breath of the Wild Nintendo Labo VR setiyle de oynanabilir duruma gelecek. 12 Nisan’da satışa çıkacak sanal gerçeklik seti için 25 Nisan’a kadar bütün güncellemeler ücretsiz olarak yapılabilirken, Super Mario için hazırlanmış ekstra bölüm de oyunseverlerle buluşacak.

Nintendo Switch oyun konsolunun 1280×720 piksel çözünürlüğe sahip olması görüntü anlamında başarılı bir deneyim sunacağı konusunda şüpheler doğuruyor. Ayrıca her iki oyun için third person (üçüncü şahıs) bakış açısının kullanılması VR deneyimini etkileyecek gibi duruyor.

Labo VR kiti diğer Labo aksesuarları gibi 6 parça kartondan oluşuyor. Bu 6 parçanın içinde VR Goggles, Blaster, Camera, Elephant, Bird ve Wind Pedal bulunuyor. 3 farklı sürümle gelecek olan Nintendo Labo VR kitinde başlangıç kiti temel aksesuarlar, VR Goggles ve Blaster içeriyor. Diğer iki paketin birinde Camera ve Elephant bulunurken ikincisinde Bird ve Wind Pedal yer alıyor. ön siparişe açık olan ürünlerin fiyatı açıklandı. Başlangıç kiti 39,99 dolardan satışa çıkarken genişletme paketlerini 19,99 dolara satın alınabilir. Tüm setin fiyatı ise 79,99 dolar olarak belirlendi.

Görsel: Twitter