Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Fotoğraflara Nakış ve Kanaviçe Dokunuşu

Eski Fotoğraflara Nakış ve Kanaviçe Dokunuşu

Francesca Colussi Cramer, eski fotoğraflar ve kartpostallar üzerinde nakış ve kanaviçeyle çalışarak geçmişe günümüzden bir doku ekliyor.

Fotoğraf üzerine nakışla müdahale, günümüz sanatçılarında sıklıkla karşılaşmaya başladığımız bir teknik. Anatomik öğeleri nakışla vurgulayan Juana Gómez ve Fildişi Sahili’nde terör saldırısı sonrası çektiği fotoğrafları nakışla işleyen Joana Choumali bunun en etkileyici örneklerini verdi. Italyan sanatçı Francesca Colussi Cramer da eski fotoğraflar ve kartpostallar üzerine farklı dikiş teknikleriyle çalışarak kendine özgü bir stil yakalamış.

Francesca Colussi Cramer, kağıt üzerinde yeni bir doku yaratıyor

Francesca Colussi Cramer dört yıl önce Kuzey Galler’deki evinin bulunduğu caddede küçük bir antika dükkanı keşfetmiş. Burada gördüğü fotoğrafların ve kartpostalların nostaljik havasıyla büyülenmiş. Görsel ve fiziksel bir kontrast yakalamak için üzerlerinde dikişle çalışmaya başlamış. Bu nostaljik görüntüler üzerinde çalışmak sanatçıya göre geçmişle bir tür sohbet ve geçmişin üzerindeki toz katmanını kaldırmak gibi. Cramer hala fotoğraflarını ve kartpostallarını aynı dükkandan alıyor ve aynı zamanda evinin çok yakınında her ay kurulan vintage fuarını izliyor.

Francesca Colussi Cramer

Cramer’ın bazı müdahaleleri, patchwork desenleri gibi soyut. Bazılarında ise bir ağacı, figürü ya da objeyi canlı renklerde bir dikiş katmanıyla öne çıkararak ilerliyor. Bu şekilde yalnızca kontrast değil zengin bir doku da yakalıyor. Böylece görselliğin yanı sıra dokunsal bir deneyim de sunuyor.

Francesca Colussi Cramer’ın tüm çalışmalarına interrnet mağazası üzerinden göz atabilir, instagram’ından kendisini takip edebilirsiniz.

Francesca Colussi Cramer Francesca Colussi Cramer Francesca Colussi Cramer Francesca Colussi Cramer Francesca Colussi Cramer

Görsel: Instagram