Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Memeler Yeniden İngiltere Sokaklarında

Dev Memeler Yeniden İngiltere Sokaklarında

Halka açık alanlarda emzirmeyi teşvik etme amaçlı hazırlanan dev memeler Mother London tarafından Londra'nın belli bölgelerine yerleştirildi.

Mother London Anneler Günü’ne özel yürüttüğü projeye bu sene de devam ediyor. İngiltere’de 26 Mart günü kutlanan Anneler Günü’ne özel şehrin belirli noktalarına yerleştirdiği devasa memeler ile dikkatleri üzerine toplayan ajansın amacı farkındalık yaratmak. 2017 senesinde yapılmış olan #FreeTheFeed yerleştirmelerinin haberini yapmıştık. Mother London, anneler gününde düzenlediği bu kampanya ile halk içinde emzirmenin ve süt pompalamanın utanç duyulan bir durum olması fikrine karşı çıkıyor.

2017’de Mother London’ın kendi projesi olarak başlayan yerleştirmeler bu sene Elvie şirketi için hazırlandı. Projenin bu seneki bölgeleri Old Street, Village Underground ve Huntington Estate. Yerleştirilen 5 devasa memenin boyutu 3 ile 6 metre arasında değişiyor. Elvie icara kurulu başkanı Tania Boler, kampanyanın toplum içinde çocuğunu emzirmekten utanan tüm kadınları cesaretlendireceğini ve emzirirken izlenmesini veya yargılanmasını bitireceğini düşünüyor.

İngiltere’de kadınların neredeyse yarısı kamusal alanda emzirmekten çekiniyor

Temmuz 2018’de yapılan bir araştırma kadınların emzirme konusunda yaşadığı sıkıntıyı en net şekilde gösteriyor. Kadınlar için teknoloji alanında faaliyet gösteren Elvie şirketi için Censuswide tarafından hazırlanan rapor Birleşik Krallık’ta yaşayan 18-80 yaş arasında 1.000 kadınla gerçekleştirildi. Araştırmaya göre kadınların yüzde 45’i çalışma hayatındaki meşguliyetleri sebebiyle çocuklarını emziremiyor veya sütlerini sağamıyor. Bu eğilimin altında ise kadınların kamusal alanda çıplaklıktan kaçınması yatıyor.

#FreeTheFeed etiketiyle sosyal medyada da paylaşımların yapıldığı kampanyada kadınların toplum içinde emzirme konusunda suçluluk veya utanma duygusuna hissetmemesi gerektiği vurgulanıyor.

View this post on Instagram

The UK has one of the lowest rates of breastfeeding in Europe! Can you believe it? With most saying they felt shamed or judged when breastfeeding or pumping in public, no wonder women are hiding away in toilet cubicles and cupboards. ⁣⠀ Could you imagine if your lunch was prepared in the nearest public loo? ⁣⠀ Help fight the stigma around breastfeeding and pumping in public by sharing your breastfeeding or pumping pic with #FreeTheFeed and tell your story!⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ .⁣⠀ #breastfeeding #breastpumping #liquidgold #motherhood #momlife #momtobe #normalizebreastfeeding #mumlife #feminist #bodypositivity #breastpump #newmom #breastfeedingmom #breastmilk #momsofinstagram #pumpingmom

A post shared by Elvie (@elvie) on

Künye

Marka: Elvie
Ajans: Mother London
Yönetici:  Fiona Jane Burgess

Görsel: Elvie