Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ailesi için Yaptığı Saşimilerle Sanatını Konuşturan Baba

Ailesi için Yaptığı Saşimilerle Sanatını Konuşturan Baba

Aile yemekleri için tasarladığı saşimileri sosyal medyada paylaşan Mikyou, Instagram'da büyük bir hayran kitlesi kazanmış.

Yiyeceklerle adeta sanatsal işler ortaya çıkarılabileceğini özellikle Instagram’da fenomen haline gelen vegan yiyecek ve içecek tasarımcılarında sık sık görüyoruz. Vegan tatlılar ve kahvaltılar, ebru ve mandala karışımı desenlerle süslenmiş vegan smoothie’ler ve mandala kekler bunun en güzel örnekleriydi. Instagram’da @Mikyoui00 kullanıcı adıyla tanınan Mikyou ise saşimi tasarımlarıyla büyük bir hayran kitlesi kazanmış.

Mikyou, ailesi için hazırladığı saşimiler sayesinde kendi tutkusunu keşfetmiş

Saşimi, ince dilimlenmiş çiğ balıkla yapılıyor. Suşiden farkı, altında pirinç olmadan sunulması. Ailesiyle birlikte Ehime bölgesinde, Matsuyama şehrinde yaşayan Mikyou için taze balığa erişmek her zaman çok kolay. Çünkü yaşadıkları yer bir liman kenti. Mikyou ve ailesi, düzenli olarak saşimi yemeyi seviyor.

Yine saşimi yemeyi tercih ettikleri bir gün Mikyou, fugu (Japon mutfağında tercih edilen zehirli bir balon balığı türü) ile yapılan bir düzenlemeyi yeniden yaratma girişiminde bulunmuş. Standart olarak sadece ince dilimlenmiş fugu kullanan bir düzenlemeyi yeniden oluşturmak için farklı balık türlerini kullanmayı denemiş o gün. Yaptığı tasarım, arkadan görülen bir kadın figürüne benzemiş. Mikyou’nun saşimi tasarlama tutkusu da o gün başlamış.

Mikyou kendini tamamen amatör olarak tanımlıyor. Yeteneklerini YouTube videoları izleyerek ve çok fazla pratik yaparak geliştirdiğini söylüyor. Öte yandan sık sık dünyanın dört bir yanından mesajlar alıyor. İnsanlar restoranının nerede olduğunu soruyor ya da Tokyo’yu ziyaret ederken onun saşimilerini denemek istediklerini söylüyorlar.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir