Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Günün En Şaşırtıcı Olayı Doğaüstü Bir Şey Olmayabilir

Günün En Şaşırtıcı Olayı Doğaüstü Bir Şey Olmayabilir

TDA_Boulder, Firstbank için hazırladığı kampanyada bankanın canlı müşteri servisi desteği sunmasını absürt senaryolarla anlatıyor.

Bankacılık sektöründeki işlemler hızlandıkça, bankalar için müşteri odaklı çalışmak daha zor hale geliyor. Servislerini hızlandırmak isteyen bankalar telefon uygulamaları ya da robot üzerinden sesli servis verirken, müşteri ile kuruduğu insanı ilişkiden feragat etmiş oluyor. Bu durum herhangi bir memnuniyetsizlik müşterinin bankadan soğumasına yol açabileceği gibi müşteri kaybına da sebebiyet verebilir. Bu durumun farkında olan FirstBank son reklam çalışmasında müşteri hizmetlerini ön plana çıkardı.

TDA Boulder, FirstBank için hazırladığı “Good Means” reklam çalışmasında bankacılık sektörünün para ile olan ilişkisi yerine insanlara gösterdiği değeri vurgulamaya çalışıyor. FirstBank müşteri memnuniyetini ön plana çıkardığı çalışmasında, bankanın sunduğu avantajların dışında gerçek müşteri servis ekibinin olmasıyla övünüyor.

Bankalar günümüzde müşteri hizmetleri servisini uygulamalar üzerinden veya sesli sistemle halletmeye çalışırken, FirstBank diğerlerinin aksine müşteri hizmetlerini gerçek insanlardan oluşturuyor. Müşteri hizmetlerine bağlanmanın ne kadar kolay olduğu ve çalışanın ne kadar ilgili olduğu gösterilirken, müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu gösteriyor.

Canlı müşteri servisi bir bankanın sunabileceği en şaşırtıcı hizmet

Banka için hazırlanan 30 saniyelik 3 farklı reklam filminin 3’ü de absürt senaryolar üzerine kurulmuş. İlk reklam filminde bankadan eve dönen bir kadın, cadı tarafından kirpiye dönüştürülmüş kocası ile karşılaşıyor. Herkes, kadının kirpiye dönüşen kocasına şaşırmasını beklerken, kadın FirstBank’e uğradığını ve temsilcinin kendisine çok iyi davranıp tüm soruları yanıtladığını söylüyor. Birçok bankanın para odaklı çalıştığı düşünülünce, müşterinin uzun dönem sorunlarıyla ilgilenen bir temsilcinin bulunması hem kirpiye dönüşmüş adamı hem de kadını oldukça mutlu ediyor. Bir diğer reklam filmi ise yine olmayacak dedirten sahneler içeriyor. Uzaylılar tarafından kaçırılmak üzere olan komşusunun yanına giden adam bugün FirstBank’te bir hesap açtığını, iyi bir uygulamanın yanında 7 gün 24 saat müşteri hizmetlerine bağlanabildiğini ve herhangi bir durumda sıfırı tuşlayarak gerçek bir insana bağlanabildiğini söylüyor. Bunları duyan kaçırılmakta olan kişi bir anda seçilmiş kişi olduğunu unutup bankanın sunduğu fırsatlara şaşırıyor.

Son reklam filminde FirstBank’ten gelen kadın, servis ücreti ve minimum bakiye sınırı bulunmayan bir hesap açtığını söylüyor. Görünmez bir platform sayesinde suyun yüzeyinde durup havuzun içini temizleyen adam ise bu duruma oldukça şaşırıyor. Suyun yüzeyinde duran adam kadına beni büyülüyorsun derken, reklam mucize değil iyi bankacılık sloganıyla bitiyor. FirstBank yaptığı absürt ve eğlenceli reklam filmleriyle hizmetlerini överken, bankacılık sektöründe insana verilen değerin her şeyden çok şaşılması gereken bir durum olduğunu eğlenceli bir şekilde gösteriyor.

Künye

Müşteri: FirstBank
Ajans: TDA_Boulder, ABD
Yaratıcı Yönetmenler: Alex Rice, Jeremy Seibold
Sanat Yönetmeni: Luke Johnson
Metin Yazarı: Dan Hawes
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Jonathan Schoenberg
Yönetici Yapımcı: Sarah Sweeney
Kıdemli Stratejist: Natasha Berwick
Müşteri Hizmetleri Direktörü: Abby Schroder
Hesap Direktörü: Paul Siegel
Hesap Koordinatörü: Megan Cavanaugh
Medya Direktörü: Heather Lee
Yapım Şirketi: Arts & Sciences
Yöneticiler: Adam Brodie, Dave Derewlany
D.P .: Ben Martenson
Üretim Başkanı: Christa Skotland
Uygulayıcı Yapımcı: Pat Harris
Genel Müdür: Mal Ward
Yönetici Ortak: Marc Marie
Edit: Ming Studios, Bryce Harvey
Üretim Müdürü: Serena Noorani
Yapımcı: Sara Gbadamosi
Renk: Jason Wallis
2B Lideri: Adam Watson
CG Lideri: Steve Beck
2B Animasyon: Faraz Abbasi
Müzik: Lime Studios

Görsel: Vimeo