Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Barbie’den Tekerlekli Sandalyeli ve Protezli Bebekler

Barbie’den Tekerlekli Sandalyeli ve Protezli Bebekler

Barbie, farklı vücut tiplerine sahip bebeklerden oluşan Fashionistas serisine tekerlekli sandalyeli ve protezli iki yeni bebek eklemeye hazırlanıyor.

Toplumda cinsiyetçilik konusundaki farkındalığın artması, Barbie gibi uzun yıllar standart güzellik algısını ve cinsiyetçi rolleri besleyen markalar için kırılma noktası oldu. Öyle ki Barbie neredeyse tüm iletişim çalışmalarında olumsuz yargıları kırmak ve cinsiyetçi izleri silmek için uğraşıyor. Tüketici taleplerine de kulak veren marka, Barbie bebeği kimi zaman Doctor Who serisinin doktoru olarak karşımıza çıkarıyor, kimi zaman tarihteki ilham verici kadınlar olarak… Gerçekçi vücut hatlarına sahip olan Barbie’ler, genç kızların girişimcilik hayallerini desteklemek için Linkedin’e katılan Barbie gibi başka pek kampanyaya da şahit olduk geçmişte. Marka güzel olanın tanımını biraz daha genişletmek adına yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Bu amaçla Fashionistas serisine tekerlekli sandalyeli ve protezli iki yeni bebek eklemeye hazırlanıyor.

Barbie, Frida Kahlo’nun bacağındaki engeli bebeğe yansıtmadığı için tepki toplamıştı

Marka tarihteki başarılı kadınlardan oluşan Inspiring Women serisinde, Frida Kahlo’ya da yer vermişti. Ancak Kahlo’nun ailesi, markaya dava açtı ve kazandı. Nedeni ise Kahlo’nun ten renginin, göz renginin, kilosunun ve sanatçının 6 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle bacağında oluşan engelin Barbie bebeğe yansıtılmamış olmasıydı. Barbie’nin üreticisi Mattel, bu hatasının izlerini silmek istercesine biri tekerlekli sandalye kullanan ve diğeri de protez bacağı olan iki yeni model tasarladı. Fashionistas serisinin bir parçası olan bebekler Haziran ayında satışa sunulacak.

Barbie 1997 yılında, tekerlekli sandalye kullanan Wheelchair Becky adlı bir bebek daha yapmıştı. Ancak bu bebek bir parça fiyasko oldu ve uzun süre piyasada kalamadı. Tekerlekli sandalyenin diğer Barbie aksesuarlarıyla uyumlu olmadığı, Barbie’nin bebek evinin kapısından geçemediği, asansöre sığmadığı ve dahası bebeğin saçının sürekli sandalyeye sıkıştığı ortaya çıktı. Mattel de bebeği yeniden düzenlemek ve Share-a-Smile Becky adıyla yeniden piyasaya sürmek zorunda kaldı. Bebeğin tekerlekli sandalyesi yeniden yapıldı ve sandalyenin tekerine sıkışan uzun saçlar yerine daha kısa saçlı bir bebek tasarlandı.

Görsel: InstagramShare-a-Smile Becky