Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cybershoes ile Sanal Gerçekliğin İçinde Yürü

Cybershoes ile Sanal Gerçekliğin İçinde Yürü

Cybershoes, kullanıcının adımlarını algılayarak sanal gerçekliğe yansıtan ve böylece oyunun içindeymiş gibi hissettiren bir sanal gerçeklik ayakkabısı.

Sanal gerçeklik deneyimini, gözlüklerin yanı sıra elektronik deri e-skin ve yürüme/koşu bandı gibi teknolojilerle de günden güne zenginleşiyor. Avusturyalı girişim Cybershoes GmbH tarafından tasarlanan Cybershoes adlı ayakkabılar da -aslında daha çok ayakkabı üzerine giyilen bir terliğe benziyorlar- daha gerçekçi bir deneyim için geliştirilen aksesuarlardan. Bu ayakkabılar, kullanıcının gerçek hayattaki hareketlerini algılıyor ve adımlarını sanal dünyaya yansıtıyor.

Sonsuz uzaya doğru Cybershoes ile gerçek bir adım

Cybershoes, Indiegogo’da fonlanıyor ve kampanyasının bitmesine 15 kalsa da hedeflediği desteği çoktan %192 oranında tamamlamış durumda. Indiegogo ekibi tarafından da ekibin favori projelerinden biri olarak öne çıkarılmış. Yakın zamanda Kickstarter kampanyasında da %333 fonlanarak büyük bir başarı ortaya koymuş. Aksesuar, kampanya sayfasında “Oyunlarınızı oynamanın en havalı ve en etkileyici yolu.” ve “Sonsuz uzaya doğru gerçek bir adım” gibi ifadelerle anlatılıyor. Kullanıcının gerçek zamanlı olarak sanal gerçekliğin içinden geçmesine ve hatta koşmasına imkan veren bir aksesuar olarak Cybershoes, kullanıcıyı oyunun içindeymiş gibi hissettireceği iddiasında.

Cybershoes’u ayaklarınıza geçirdiğinizde ve döner bir tabureye oturduğunuzda, sanal gerçeklik yolculuğunuz başlamış oluyor. Böylece ayaklarınızı havada yürüyormuş ya da koşuyormuş gibi hareket ettirebileceğiniz bir düzenek kurmuş oluyorsunuz. Ayakkabıların, tüm VR oyunuyla uyumlu olduğu ve ayrıca SteamVR’a entegre edilebilen ilk yürüme bandı olduğu belirtiliyor.

Cybershoes’un prototipi bu yıl CES’te tanıtılmış. İnternette biraz gezindiğinizde fuarda ürünü deneyenlerin hem olumlu hem olumsuz yorumlarıyla karşılaşıyorsunuz. Bu yorumlara göre ayakkabılar gerçekten oyunun içinde gibi hissettiriyor ve ayaktayken yaşanan sağa sola çarpma sorunlarını ortadan kaldırıyor. Ancak kullanımı bir parça yorucu. Hareket serbestliği de tartışmalı, çünkü kendinizi oyuna kaptırıp sandalyeden düşme olasılığınız var. Siz ne dersiniz? Cybershoes’u oyun oynarken kullanmak ister miydiniz?

Görsel: Kickstarter