Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yaratıcılar #13: Emre Parlak

Yeni Yaratıcılar #13: Emre Parlak

Yeni Yaratıcılar'ın 13. buluşmasında görsel iletişim tasarımcısı Emre Parlak'ı ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Geçmiş buluşmalarımızda Candaş Şişman, Deniz Cem Önduygu, Emrah Ablak, Erdal İnci, Meltem Şahin, Refik Anadol gibi değerli isimler konuğumuz oldu. Ocak 2019’da Mural İstanbul’un kurucusu, heykeltıraş ve sokak sanatçısı Esk Reyn’i yakından tanıma fırsatımız oldu. Bu ay ise Fevkalade’nin kurucu ortağı ve görsel iletişim tasarımcısı Emre Parlak ile birlikte olacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın 13. buluşması 14 Şubat’ta!

2007’de Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı eğitimini tamamlayan Emre Parlak, bu sırada bir taraftan da grafik tasarımcı olarak çalışmaya başlıyor. 2011 yılında ise Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı yüksek lisansını bitiriyor. 2009 yılında Deniz Cem Önduygu ile birlikte Fevkalade’yi kuruyorlar. Fevkalade’de İletişimin görsel yollarla yapıldığı durumlar üzerine çözümler üretiyorlar.

Görsel kimlik, basılı tasarım ve dijital tasarım üzerine odaklanan Emre Parlak, hem şirketi ile birlikte hem de bağımsız olarak çok farklı tasarım projelerinin içinde yer aldı. Her projeyi kendi içinde ele alan ve değerlendiren Parlak, projenin kimliği ile birlikte bir tasarım süreci yaratmayı önemsiyor. Fakat tüm bu profesyonel yaşam devam ederken hem Sabancı Üniversitesi hem de Yeditepe Üniversitesi’nde yarı zamanlı eğitmen ve asistan görevleriyle yer aldı. Akademik dünya ile de bağımı koparmayan Emre Parlak, çocukların oyun hakkını savunan yaratıcı oyun kiti Toyi’nin kurumsal kimlik tasarımı ve Google Fonts kataloğuna da giren Major isimli font tasarımı gibi çalışmalara imza attı.

14 Şubat Perşembe günü Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile sohbet formatında ve ATÖLYE’de gerçekleşecek olan buluşmamızda Emre Parlak ile farklı alanlarda geliştirdiği tasarım prensiplerinden tasarıma bakış açısına, akademik faaliyetlerinden tasarımcı olarak yaşadığı dönüşüme kadar birçok konuda keyifli bir sohbet gerçekleştireceğiz.

Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’a katılmak için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

Majör Mono Display / Soon.

A post shared by Emre Parlak (@emreparlak) on

Görsel: ATÖLYE, Emre Parlak