Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mantar Döşeme Estetiğinin Dansla Bütünleştiği Anlar

Mantar Döşeme Estetiğinin Dansla Bütünleştiği Anlar

Interactive Brands Agency Portekiz'in hazırlamış olduğu reklam filminde Amorim Flooring'in mantardan ürettiği döşeme Wise, balet António Casalinho'ya ideal bir dans sahnesi sağlıyor.

Mantar sürdürülebilir toplumlar yaratabilmek için farklı alanlarda, farklı amaçlarla kullanılabilmesi ve çevre dostu olması sebebiyle oldukça önemli bir malzeme. Ayakkabılamba hatta kefen yapımında bile kullanılabilen mantar, yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaya başladı bile. Form Us With Love tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan ses yalıtımı yapan, çevreci duvar döşemeleri, rengarenk seçenekleri ve altıgen yapısıyla istediğiniz deseni oluşturabilmenize imkan sağlayan güzel bir örnek. Ya da, blok oyuncaklara ilk doğal alternatif olan, Hollandalı bir tasarımcı Ruud van den Heijkant tarafından üretilen yumuşak, çevre dostu ve sürdürülebilir yapı oyuncağı Qurkies. Şimdi ise, Amorim Flooring‘in mantardan tasarlamış olduğu döşeme Wise ve estetik reklam filmi ile karşınızdayız.

Çok Amaçlı Mantardan Döşeme Malzemesi

Tanınmış mantar döşeme markalarından biri olan Amorim Flooring, geçtiğimiz günlerde yeni ürünü Wise’ı Almanya’da gerçekleştirilen Domotex fuarında tanıttı. Sürdürülebilir bir döşeme ürünü olan Wise’ı, diğerlerinden ayıran pek çok yenilikçi özelliği var. Her türlü kapalı mekanda kullanılabilen ve geniş alanlara uygun olan Wise’ın su geçirmez özelliği de mevcut. PVC bulundurmayan Wise aynı zamanda, geri dönüştürülebilir, negatif karbon ayak izi olması ve tamamen doğal bir madde olan mantardan üretilmesi sebebiyle Pozitif İklim (Climate Positive) ürünü. Markanın yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü, Antonio Rios de Amorim pazara benzersiz bir ürün sunduklarını belirtiyor. Mantarın ses dağılımı ve darbelere karşı direnci bakımından sağladığı rahatlığın, modern bir görünümle birleşerek yenilikçi bir ürün ortaya çıkardığının üzerinde duran Antonio Rios de Amorim, bu ürünün PVC bulundurmaması sebebiyle çevreye olumlu bir katkı sağladığını söylüyor.

Yenilikçi mantar çekirdeği sayesinde dirence sahip olması ve sürdürülebilir bir döşeme olması özellikleriyle dikkat çeken bu ürünün reklam filmi de bir o kadar estetik. Reklamda Portekizli balet António Casalinho oynuyor. Döşeme olarak kullanılan Wise, balet için adeta bir sahne görevi görüyor ve sağladığı geniş mekan ile balete özgür bir alan bırakıyor. Baletin, organik ve esnek hareketleri, döşemenin özellikleri ve baletin dansı arasında bir bağlantı kuruyor. Bu uyum sayesinde ürünün özellikleri balerinin figürleriyle parelel bir şekilde ortaya çıkıyor. Önce sandalye ile yere sert bir darbe vuran balet, ardından ıslak zeminde parmak uçlarında dansına devam ediyor. Dans sona erdiğinde, balet de gerçek dünyaya dönüyor. Döşemenin kusursuz ve estetik duruşu, dikkatleri kendisinin üzerine çekiyor ve  baletin alkış almasını biraz geciktiriyor.

Künye:

Reklamveren: Amorim
Reklam Ajansı: Interactive Brands Agency, Lizbon
Yaratıcı Yönetmen: Kiko Pedreira
Metin Yazarı: Ana Sustelo
Hareket Tasarımcısı: Filipe Alves
Müşteri Yöneticisi: Ana Gamboa
Prodüksiyon: Story
Dansçı: António Casalinho

Görsel: YouTube