Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şehirleri Tasvir Eden Dev İzlenimci Çizimler

Şehirleri Tasvir Eden Dev İzlenimci Çizimler

Carl Lavia, 69 şehrin büyük ölçekli çizimleri ile tamamlanmış bir Birleşik Krallık portresi oluşturmak amacıyla #69Cities adlı bir proje yürütüyor.

Sanatta kendi kendini eğiten Carl Lavia, beş yaşından beri karmaşık şehirler ve mimari temalı resimler çiziyor. “Sketch” takma adını kullanan Lavia, ilk çalışmalarında hayali şehirler tasvir ediyormuş. Ancak daha sonra büyük şehirlerin son derece ayrıntılı kuş bakışı tasvirlerini yapmaya başlamış. Sanatçı bu yaklaşımla sürdürdüğü #69Cities adlı projesiyle şu sıralar ses getiriyor.

Carl Lavia’nın eserleri, uzaktan bakıldığında gerçekçi birer haritaya benziyor ancak yakından baktığınızda rahat çizgileriyle izlenimci bir stile sahip. Malzeme olarak da mürekkep ve arşiv kağıdı kullanıyor.

69 şehrin büyük ölçekli çizimleri: #69Cities

Lavia 2016 yılında #69Cities projesi için fotoğrafçı Lorna Le Bredonchel ile çalışmaya başlamış. Projenin amacı 69 şehrin büyük ölçekli çizimleri ile tamamlanmış bir Birleşik Krallık portresi oluşturmak. Lavia’nın her bir çizimi tamamlaması yaklaşık 2-4 ay sürüyor. Le Bredonchel ise duvar boyutundaki eskizlerin yapımı ve her bir şehri yürüyerek keşfettikleri anlar dahil tüm süreci belgeliyor.

İkili şimdiye kadar İngiltere’de Birmingham ve Manchester’a; İskoçya’da Edinburgh, Dundee, Stirling ve Perth’e seyahat etmiş. Perth çiziminin tamamlanmış hali, bu ay sonunda Perth Museum and Art Gallery’de sergilenecek. Lavia ve Le Bredonchel hedefledikleri tüm şehirleri bitirdiklerinde, kullanıcıların her bir çizimi 3B manzara içinde keşfetmelerini sağlayacak bir uygulama geliştirmeyi umuyorlar.

İkilinin seyahatlerini ve ortaya çıkan şehir çizimlerini projenin internet sitesinden, Instagram’ından ve Twitter’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Twitter