Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Otomobiller Paket Servis İçin Walmart’a Geliyor

Ünlü Otomobiller Paket Servis İçin Walmart’a Geliyor

Walmart, paket servisi hizmetinin tanıtımı için Department W imzasıyla filmlerde gördüğümüz ünlü otomobilleri bir araya getiriyor.

Her film karakteristik ögeler sunmakla yükümlü. Keza sunamayanlar da unutulup gidiyor. İkonik ögelere sahip olanlar ise popüler kültürün birer parçası olur ve adeta filmlerden bağımsız yaşayabilir hale gelir. Filmlerde ön planda görmeye aşina olduğumuz bu ögeler, zamanla farklı pazarlama kampanyalarında da yer alıyor. Walmart, internetten sipariş verip mağazadan araca teslim alma servisinin tanıtımı için yarattığı reklam kampanyasında, dünya genelinde büyük bir üne sahip olan otomobillere yer verdi.

Perakende satış yapan mağazalar zinciri Walmart, müşterilere zamanlarını daha iyi değerlendirebilmeleri için paket servisi hizmeti sunuyor. İnternet üzerinden satın aldığınız ürünleri siz gidene kadar hazırlayan Walmart çalışanları, teslimat noktasına geldiğinizde sunulan hizmet kapsamında poşetlerinizi aracınıza da yerleştiriyor.

Birden fazla kuşağa hitap eden reklam kampanyası, paket servisi hizmetine farklı bir açıdan bakıyor. Paketleri teslim almaya gelen otomobiller, bu defa bir müşteriye ait değil. Filmlerde yer verilen otomobiller, Walmart’ın paket servisi hizmeti için teslimat noktasına geliyor. Hatta bazıları Walmart çalışanlarını oldukça zor durumda bırakıyor.

Ne sürdüğünün önemi yok

Department W (Publicis Groupe) imzasıyla yaratılan reklam filmi, ünlü otomobilleri garajlarından çıkarıyor. 90 saniyelik reklam filminin başlangıcında Batman’den Batmobil, Ghostbusters’tan (Hayalet Avcıları) Ecto-1, Knight Rider’dan (Kara Şimşek) KITT ve Cars’dan Lightning McQueen’i trafikte hızlı bir şekilde giderken görüyoruz. Ardından Dumb and Dumber (Salak ile Avanak) filminde gördüğümüz tüylü Mutt Cutts, ani bir şekilde ağaçların arasından fırlayarak filme dahil oluyor.

Walmart teslimat noktasındaki diğer otomobiller arasında; Jurassic Park’tan SUV, Cinderella’nın dönüşen bal kabağı, Çakmaktaşlar’ın aile otomobili, Transformers’da tanıştığımız Bumblebee ve Back to the Future (Geleceğe Dönüş) filminde zamanlar arası yolculuk yapabilen DeLorean yer alıyor.

Ne sürdüğün önemli değil cümlesiyle son bulan film, televizyon reklamı olarak yaratıldı ve ilk gösterimini Altın Küre Ödülleri’nde gerçekleştirdi.

Künye:

Yaratıcı Ajans: Publicis Groupe (Department W), New York
CCO: Andy Bird
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Donnell Johnson, Michele Kunken, Wayne Best
Yardımcı Yaratıcı Yönetmen: Peter Defries, Alan Wilson
Yönetici Yapımcı: Anthony Garetti
Yardımcı Yapımcı: Samantha Berry
Müzik Yapımcısı: Rachel Rauch
Başkan, Department W: Jamie Rosen
Yönetici Ortak: Beth Waxman-Arteta
Kıdemli Müşteri Temsilcisi: Marci Axelrad
Müşteri Temsilcisi: Kaki Pope
Müşteri Temsilcisi Asistanı: Sana Sourvings
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Yönetmen: Wayne McClammy
Renk: Adam Scott
Kıdemli Yapımcı: Mino Jarjour
Line Yapımcısı: Rick Jarjour
Görüntü Yönetmeni: Darko Suvak
Editör: Christjan Jordan
Görsel Efekt: The Mill, Industrial Light & Magic
Görsel: YouTube