Gündelik hayatımızdaki nesneler hayatımızın bir uzantısı haline geliyor. Not defteri olmadan yaşayamayanlar, evden çıkmadan önce cebindekileri kontrol edenler ve niceleri. Bu eşyalar artık bizim bir uzantımıza dönüşüyor. Anlamlar yüklüyor, duygular geliştiriyoruz. Öte yanda ise teknolojiyle birlikte hayatımızı doğrudan yukarı taşıyan cihazlarla bir araya geliyoruz. Cep telefonu, akıllı saat, bilgisayar gibi cihazların hayatımıza girmesiyle eskiden beynimizle yaptığımız bazı işlemleri bunlara aktarıyoruz. Bunun bir sonraki adımı ise gündelik eşyaları teknolojiyle buluşturarak onlarla konuşabilir hale gelmemiz. ATÖLYE’de düzenlenecek olan Hacking Everyday Objects de bu noktaya odaklanıyor.
Masa lambamızın söyleyecekleri var
Hacking Everyday Objects, günlük hayatta kullandığımız nesnelere nasıl yeni özellikler katabileceğimiz, nasıl farklı amaçlar için kullanılacağı gibi konulara odaklanıyor. Eğitim, üretim teknolojileri, kod yazma ve temel elektronik devreleri oluşturma kolonları üzerinde kuruluyor. Böylece kendi hayatımızda yeri olan nesneler farklı işlevlere de hizmet ederken hem hobi hem de yetkinlik olarak bu dünyaya giriş yapmayı sağlıyor.
9-18 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Hacking Everyday Objects etkinlik serisi toplamda 12 saat sürecek. Eğitmenler ise Komünite ve Prototipleme Lab Yöneticisi Atılım Şahin ve Prototipleme Lab Sorumlusu Mertcan Avcı. ATÖLYE‘nin Serinin ilk buluşmasında hack’leme kavramı üzerine yoğunlaşılarak fikir geliştirme ve prototiplemeye giriş ele alınacak. İkinci buluşmada sensörler, 3B yazıcılar, lazer kesiciler gibi araçlarla dijital ve fiziksel prototipleme teknikleri ele alınacak. Üçüncü buluşmada gündelik eşyalar üzerinden ileri dönüşüm, tasarım ve hack’leme süreci başlayacak. Son buluşmada ise çalışmaların tamamlanması, süreç sunumu ve üretilenlerin sergilenmesi yer alıyor.
Facebook etkinliğini incelemek için burayı, bilet bilgilerine ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.
Görsel: ATÖLYE